prosze o szybkie sprawdzenie krótkiego listy.WAZNE

Temat przeniesiony do archwium.
Z góry dziekuje!!!:

"Hej.Mam na imię Ewa, mam 16 lat, chodze do szkoły w Racibórzu do klasy DELF. Moje zainteresowania to humanistyka-dziennikarstwo,psychologia i aktorstwo. Kocham spędziać czas z moimi przyjaciółmi, muzykę, wakacje i lato oraz filmy.Nienawidzę deszczu, zimna oraz łez. Lubię chodzić na koncerty, lubię też sport-siatkówka, piłka nożna oraz koszykówkę oraz tenis ziemny.Oprócz tego posiadam jeszcze młodszą siostrę i psa.Pozdrawiam Serdecznie.Ewa"

"Salut.Je m'appelle Ewa, j'ai 16 ans, je vais au école a Racibórz en classe DELF. Je intéressement ce lettres-journalisme,psychologie et acteur.J'ai adore passe le temps mon ami, musique, vacances et l'été ainsi films. Je deteste la pluie, froid et pleurs. J'aime l'contert,j'adore l'sport-voleyball,football et basket-ball et tennis.En plus j'ai fille cadet et chien. Amities.Ewa"
... je vais à l'école à ...
proponuję raczej : je m'intéresse à...i wymieniasz czym (pamiętaj o ściągnięciach- np. au journalisme)
..j'aime (j'adore - uwielbiam) passer le temps avec mes amis, la musique, les vacances, l'été et les films.
Je déteste la pluie, le froid et les larmes (ou les pleurs - płaczu).
J'aime bien aller aux concerts et aussi le sport:le volley-ball, le football, le basket-ball et le tennis. J'ai encore (ou- de plus j'ai)une soeur cadette et un chien. Amitiés. Ewa

voilà - ma proposition ;-)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa