czy to dobrze? może coś więcej

Temat przeniesiony do archwium.
Je me reveille a six heures. Ensuite je me lave. Je prends une douche, je brosse les dents. Je m'habille. Je prends mon petite dejeuner. Guand j'ai du temps je bois du cafe. A sept heures vingt je vais a l'ecole en bus. A huit heures je commence les courses et je les finis a qinze heures . Je rents a la maison et je mange le dejeuner. Et apres, environs seize heures je me repose en ecoutant la musique. Apres le repose je commence a etudier, faire mes devoirs. A vingt heures h je fais une petite pause pour manger qch. Je finis mes etudes a vingt-deux heures. Je vais au salle de bains et je prends une douche. Et je suis pret a me coucher. Je suis au lit a vingt-trois heures.
Bien sur, cette routine bien etablie ne concerne ps les week-ends et les vacances.
czy to jest dobrze?? może ktoś cos dopisze jeszcze?? ulepszy??
chcialam Cie poinformac ze NIE ZAKLADA SIE DWOCH TAKICH SAMYCH TEMATOW!!!!!! poza tym po co te pytania czy to jest dobrze, skoro to przepisalas?! uwazasz ze ktos kto wydaje ksiazke pisze glupoty i to z bledami??!! a jesli chcesz cos dodac to sorry ale postaraj sie sama, a nie-przepiszesz z ksiazki, wykorzystasz ludzi ktorzy Ci pomoga i po sprawie!! sorry ze tak na Ciebie najezdzam ale mnie bardzo wkurzylas!
ty, DAria, pewna jestes ze to jest z jakiejs ksiazki? bo jest tu troche bledow, ale moze wynikaja one z nieuwaznego przepisania z tej ksiazki,
ja wprawdzie tej ksiazki nie znam, ale skoro ty ja znasz, to rzeczywiscie po co autor tego postu meczy sie przepisywaniem z ksiazki zeby zapytac czy jest poprawnie? czyzby rzeczywiscie szukal jeleni ?:)
no ja jeleniem byc nie lubie, wiec nie pomoge, choc dopisanie czegos zaejeloby mi nie wiecej czasu niz napisanie tego postu...

wiec pytanie do autorki postu: "przepisalas rzeczywiscie zywcem z ksiazki? i kazesz forumowiczom sprawdzac?
tak,jestem pewna ze to jest z ksiazki, a prosila o sprawdzenie bo niektorych zdan slowo w slowo nie przepisala, tylko duzo rzeczy po prostu poskracala, i nie wiedziala czy dobrze. A sama dodala zdanie o kawie, o obiedzie i "po odpoczynku zaczynam sie uczyc". A restze to z ksiazki tylko zamiast zdan rozbudowanych, wyszly proste i taka jest jedyna roznica. A bledy moga byc bo faktycznie nie wszzystko dokladnie przepisala:)