Hej mam wielkąą proośbę :** musze napisać ten list i niestety nie wiem jak;/ Czy móglby mi ktoś pomóc? ototo zadanie : w czasie wycieczki po gorach spotykasz francuska rodzine. napisz do nich list w ktorym:
-przedstawiasz sie i przypominasz kim jestes
-pytasz sie o to co zwiedzili i jaki jest ich plan wizyty Polski
-proponujesz wspolne wakacje nad morzem i podajesz ich termin
- przedstawiasz co bedziecie robic, zachecasz rodzine do spedzenia razem wakaccji
gdyby ktoś miro przetłumaczył :
Drodzy..
Jestem Stefania..,poznaliśmy się podczas waszej wycieczki w polskie góry na ostatnich wakacjach. Piszę do was dopiero teraz gdyz byłam bardzo zajęta.Dużo o was myślałam.Co zwiedziliście gdy byliście w Polsce? jaki był wasz plan zwiedzania Polski?Chciałabym abyście przyjechali do Polski ponownie na najbliższych wakacjach. Wybierzemy się nad polskie morze Bałtyckie.Będzie naprawde wspaniale.Będziemy opalać się, pływać w morzu.Pojedziemy zwiedzić Gdańsk, Sopot, Gdynie.W Sopocie w czasie waszego przyjazdu odbędzie się festiwal który naprawdę warto zobaczyć. Będzie wiele gwiazd nie tylko polskich. Proponuje wam przyjazd ok połowy sierpnia. Liczę, że odwiedzicie mnie.Bardzo bym tego chciała. Czekam na odpowiedz, buziaczki Stefania