prosze o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
slt j ss une marocaine j ai un bac 2003/2004 sc ex et j vx faire mes etudes en pharmacie en ukraine mais j ne ss ps commt .j ai trouve un email et un num de tel d un professeur sur une page web mais j ai peur de arnaker meme si il m a dis k il pt m aide .svp aider moi j vs attendez abientot -
prosze jakąś dobrą duszyczk o przetłumaczenie mi tego. z góry dziekuje
witaj, jestem Marokanką, mam maturę z 2003/’04 i chce studiować farmacje na Ukrainie , ale nie wiem jak znaleźć e-mail i nr telefonu profesora na stronie Web , ale boje się zostać oszukana/ pomylić się nawet jeżeli on mi powie , że może mi pomóc proszę pomóż mi
oczekuje
Czesc jestem Marokanka.Posiadam mature z roku szkolnego 2003/2004 i chce studiowac farmacje na ukrainie ale nie wiem jak sie do tego zabrac . Znalazlam adres e-mail oraz nr tel. profesora na stronie internetowej ale boje sie, ze zostane oszukana nawet jesli twierdzi,ze mi pomoze. Prosze o pomoc. Czekam na odpowiedz.Na razie!
Ps. Z gory przepraszam za brak polskich znakow. aha i jeszcze jedno nie moge rozszyfrowac skrotu sc ex. Mysle, ze sc to scolarite ew. scolaire nie wiem.Mysle, ze chodzi tu o typ szkoly lub nauczania. Pozdr
SC ex = Les sciences expérimentales, comme la physique ou la biologie,- czyli kierunek fizyczno -biologiczny
bardzo bardzo dziekuje za przetłumaczenie i pomoc . buziaczki dla was dobre duszyczki
To ciekawa sprawa, skąd dorwałaś tę Marokankę, możesz jej napisać, ze na Ukrainie można studiowac farmacje m. innymi we Lwowie i Stanisławowie - Iwano-Frankiv medical university, studia są płatne, można studiować w języku angielskim.
Morze zwrócic sie bezposrednio do uczelni, albo do konsulatu Ukrainy - to najlepsza droga .
dzieki za info, napewno skorzystam, a ta marokanka to moja przyszła szwagierka hehe
pozdrawiam
Islamistka w rodzinie? ale skąd pomysl by studiować na Ukrainie, potem kłopot z nostryfikacja dyplomu, nie lepiej w Polsce? -dyplom wazny w całej UE.
To ona chce popełnić małzeństwo z Twoim bratem czy Ty z jej?
ja nie wiem czemu ona sie uparła na te ukrainę, w Polsce bedzie jej cizko bo nie zna polskiego a tam moze studiować po angielsku i nie ma takich egzaminów jak u nas. tak naprawde to jeszcze moją oficjalną szwagierką nie jest, ja jestem z jej bratem ale nie wiem jak to bedzie wyglądać, ale jakby co to zaprosze Cie na marokanskie wesele hehe
Po angielsku można studiowac prawie w całej Europie , od Portugalii poczynając. Co do Ukrainy zobacz :
http://www.forum.biolog.pl/tematy16/2476,45.htm z tym ze nie sadzę, by prawdziwa była inf o uznawaniu dyplomów w UE
Jako Marokanka może powinna probowac we Francji, tam były specjalne programy stypendialne dla Magrebu, nie wiem jak teraz.
Zaproszenie na wesele -w zasadzie nie jestem fanem takich imprez, ale moze? ciekawe..... w Pl , czy w Maroku?
hehe jedno tu i jedno tu, a jak bedzie mało to sie powtórke zrobi. ja tez czytałam o studiach na ukrainie. tam jest wysoki poziom, miła atmosfera i najważniejsze - nie ma egzaminów wiec luzik. jedyna bariera to ten jezyk. proponowałam jej zeby szła ze mną do poznania ale juz zaczęła uczyć sie rosyjskiego a nauka polskiego trwa dłuzej.
Temat przeniesiony do archwium.