pilne, pomocy !!!

Temat przeniesiony do archwium.
mam do szkoły na jutro przetłumaczyć te zdania mógłby mi ktos pomóc.To zdanka " W roku szkolnym muszę sie więcej uczyć niz w poprzednim. Musze czytac więcej książek aby rozszerzać wiedzę a ponadto skupić większą uwagę na historii która jest moim ulubionym przedmiotem. " Baaardzo prosze o przetłumaczenie tych zdań.
Cette année je dois étudier plus que l'année dernière. (albo: je dois étudier davantage). Je dois lire plus de livres, pour élargir ma connaissance, et surtout je dois me concentrer sur l'histoire, qui è ma matière préférée.
przepraszam, zrobilam "wloszczyzne", ma byc: "l'histoire, qui est ma matière préférée." (albo: L'histoire, qui est la matière que j'aime de plus.)
Jestem Ci ogromnie wdzięczna :* Bardzo dziękuje :*
ja muszę na jutro przygotować pewien opis polski czy moglibyście mi to przetłumaczyć??? (rzeki; wisła, odra,warta,bug, jeziora; śniadrwy,mamry,łebsko, góry stołowe, świętokrzyskie) i (polska położona jest w europie środkowej nad morzem bałtyckim) prosze pomóżcie
La Vistule, L' Odra, Le Boug, ce sont les principals fleuves polonais.
Les lacs de la Mazurie se trouve au Nord de la Pologne.
Les montagnes: Tatra
La Pologne s'étend au centre de l'Europe, sur la mer Baltique.
*les lacs se trouvENT
http://fr.wikipedia.org/wiki/Pologne
naprawdę wielkie dzięki;)))
nie ma za co;)))
hey mam wielką prośbę potrzeba mi przetłumaczyć parę zdań;) co prawda mam je już napisane ale chcę je sprawdzić oto one;(polska, klimat umiarkowany, ukształtowanie terenu, władze polityczne, największe miasta w Polsce to, walory turystyczne, środki transportu) proszę pomóżcie;)))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka