mgr francuski

Temat przeniesiony do archwium.
na wstepie napisze ze przeczytalam wczesniejsze posty i nie znalzałam tego czego szukam

bede przez rok na francuskim erazmusie na 5 roku. i sie zastanawiam czy da sie w takim wypadku zarobic ich mgr
co sie robi tam na 5 roku? bo podejrzewam ze nie jest jak u nas. ze chodzisz na zajecia i po prostu pizesz prace. i tyle. myslicie ze jest szansa na francuskiego mgr w takim wypadku, czy nawet nie mam sobie co głowy zawracac?
Po pierwsze EraSmusie.

Nie wiem jak to dziala podczas takich wyjazdow, ale musialabys przejsc cala procedure przyjecia na M2. Inaczej, to tylko jestes na wyjezdzie Socrates Erasmus.

Wszystkiego i tak dowiesz sie na uniwersytecie, bo nawet jesli ktos Ci tutaj napisze, ze on tak zrobil, to nie znaczy, ze Tobie sie uda.

Na 5tym roku, czyli M2, robi sie rozne rzeczy w zaleznosci od uczelni. Ale ogolnie jest kilka godzin w tygodniu (do ok. 10H) i pisze sie prace, chodzi na konferencje i tyle. Jesli jest sie na Master Recherche. Na Master Pro - masz duzo przedmiotow praktycznych w pierwszym semestrze, a w drugim - robisz staz w firmie (35 h w tygodniu najczesciej).

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego