prosze- mniej wiecej o co chodzi. bardzo wazne

Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna
W moim odbiorze, te dwa FAKTY są ze sobą na przekór. ;)

Zmykam do pracy. Życzę miłego dnia i mam nadzieję zerknąć tu jeszcze późnym wieczorem.
A w moim odbiorze decydując się na związek z kimś powinno się być zdolnym do zrozumienia togo, co ten ktoś nam pisze/mówi/szepcze/smsuje. Choćby po to, aby po każdym wyznaniu miłosnym, każdym żarcie, sprzeczce czy kłótni nie pytać na forum "co on mi powiedział?" W końcu związek opiera się na wzajemnym zrozumieniu i komunikacji?
Może po prostu jestem staroświecki, ale ja bym nie prosił o przetłumaczenie tego, co mi pisze dziewczyna, bo jej nie rozumiem. To w końcu element życia prywatnego, a dopuszczanie do niego ludzi z zewnątrz moim zdaniem nierozsądne, a nawet niedojrzałe (pomijam tłumaczenie smsów od frankofońskich półanalfabetów, bo to już jest śmieszne).
Nie chcę tu nikogo urazić, ale mam małą sugestię: skoro facet zna język polski to niech wypowiada się po polsku (ponoć mówi po polsku?), to niech nagrywa swoją polszczyznę na pliki audio i wysyła Margeritce, niech się nieco przyłoży, a nie pisze dziewczynie po francusku, a ona to potem musi umieszczać na forum, bo niekoniecznie załapie o co mu biega.
W końcu to jej prywatna sprawa, jej prywatne życie, które chyba warto chronić przed zbędnymi krytykami, nieprawda?
Kochani, jestem lekko zniesmaczona tą dyskusją opierajacą sie li tylko na ...prywatnym liscie kogos do kogos. Margeritka nie prosila nas o komentarz, to byloby pewnie na innym forum. Tu prosila jedynie o tlumaczenie.

Musze Wam przypomniec, ze tlumacz (a jako tacy tu wystepujemy...) jest zawodem zaufania publicznego.
Nie odnosimy sie do tresci, nie komentujemy, staramy sie jedynie w tlumaczeniu oddac intencje piszacego.
Nie oczekujemy wyjasniania nam fragmentow zyciorysu piszacego ani tlumaczen z jego strony.

Mimo że internet jest "bardzo publiczny", nie z taka intencja ludzie powierzaja nam na tym forum swoje bardzo intymne sprawy.
Marrrcinie, przeczytaj swoje ostatnie zdanie i będziesz miał od razu odpowiedź na zadane przez siebie pytanie.

Tylko Margerita zna powody, dla których pozostaje w tym układzie. Nie powinno się schodzić na tego typu dyskusje, bo są one co najmniej brakiem taktu (dokładnie to, o czym pisałam..).

Wcześniejsza dyskusja wynikła z ogólnych poglądów na inne narodowości, na ich "tendencje" itp.

Poza tym, szczerze mówiąc, uważam, że w ten sposób można się bardzo łatwo nauczyć choćby podstaw języka.

Krótko mówiąc- Marrrcinie, nie oceniaj innych. Lubisz to robić, a to nie jest do końca przyjemne.
Chyba nie chcemy tutaj takiej wymiany poglądów, jak np. na forum j. hiszpańskiego? ;) Rzucanie epitetami w innych Forumowiczów, to lekkie określenie..
No fakt, wyszło głupio ;-(
Trochę w tym mojej winy, bo dałam sie "wkręcić" z dyskusje" z Infem, nie pierwszy raz zresztą.
Margeritko przepraszam Cie, jeśli było Ci przykro z powodu tych komentarzy...

Ola
Przeczytałem. Celowo je tam postawiłem. Tylko nie przypominam sobie rzucania epitetami w kogokolwiek. Ani oceniania osób; do oceny sposobu postępowania się przyznam, ale już napisałem co mam do powiedzenia na ten temat.
Rozumiem że to do mnie - ale ja dalej sugeruję, aby sprawy sfery prywatnej załatwiać w sposób bardziej prywatny niż umieszczenie ich na forum. Może wymieńcie się mailami.
Tak lepiej dla obu stron.
Najchętniej w ogóle nie oglądałbym tych treści (nie moja brocha, z całym szacunkiem), ale nie jeszcze odkryłem sposobu na filtrowanie wiadomości z ogólnego forum.

Przepraszam, jeśli kogokolwiek uraziłem, bo nie takie miałem intencje. Wyraziłem tylko swoje skromne zdanie dotyczące frapującej mnie kwestii.
marrcin, nie warto dyskutować. Już stałem się apodyktyczny. Szkoda gadać.DDD
Dodam, że perfidne manipulacje mają dwa cele- pod wpływem romantycznych przeżyć uaktywnić w kobiecie " wyzwalacz emocji" (ciało migdałowe) odpowiadający w mózgu za wyzwolenie emocji, przez co zostają zapisane w pamięci długotrwałej. Drugi cel ma wyłączyć płaty mózgu odpowiedzialne za myślenie u kobiety ( boczna podstawa płata czołowego oraz płat skroniowy) . Mężczyźni stosujący tą manipulacje nie myślą o konsekwencjach , mają tylko kosmate myśli i myślą o seksie co parę godzin ale zawsze z inną partnerką. Kobieta natomiast staje się lękliwa i ma problemy z stłumieniem emocji. stąd wynika ich drażliwość]
Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa