CV

Temat przeniesiony do archwium.
Witam prosze o pomoc w napisaniu Cv. Napisze troszke o sobie. Wiec urodzialm się 11.01.1988 w Lublinie. Mieszkam na ulicy XX-lecia. W roku 1994 poszlam do przedszkola w Lublinie. Rok pozniej poszlam do podstawowki gdzie chodzilam 6 lat, ale przez pierwsze 4 lata chodzialm do szkoly podstawowej nr. 5 w lublinie (1995-1999), nastepnie przez 2 lata przeniesiono mnie do szkoly podstawowej nr.2 w Lublinie (lata 1999- 2001) poniewaz z mojej poprzedniej szkoly zrobili gimnazjum. Podstawowke zakonczylam w 2001 i zaczelam w tym samym roku chodzic do gimnazjum. Gimnzajum nr. 1 im Bolesława Chrobrego w Lublinie. Tutaj spedzialm 3 lata i skonczylam ta skzole w 2004 roku. Po gimnazjum poszlam do liceum a dokładniej do Zespol Szkoł Rolniczych im. Królowej Jadwigi w Lublinie. Tutaj szkole zaczelam od roku 2[tel]. W tym roku pisze mature z angielskiego, geografii i polskiego.
A w liceum uczyłam się francuskiego? Czy też nie? Bo to ważne jest.
tak teraz w technikum ucze sie niemieckiego i francuskiego, w gimnazjum uczylam sie tlyko niemeickiego
To w takim razie spróbuj sama napisać CV po francusku. Ktoś ci na pewno sprawdzi i poprawi.
w sumie wydaje mi się że informacje o podstawówce, przedszkolu, gimnazjum możesz sobie darować...zaczyna się zwykle od szkoły średniej
Ale, Droga Blanche, zauważ, że jak ktoś w tym roku robi maturę, to jak zacznie swój życiorys od szkoły średniej, to zaraz go skończy. Właściwie nie ma co zaczynać.
Myślę, że Dominika ma ten życiorys napisać nie na serio, tylko dla wprawy językowej. Chociaż... może chodzi o pracę we Francji czy coś podobnego. Wtedy masz rację, trzeba to napisać z sensem i poważnie się zastanowić. No i o przedszkolu też bym wtedy nie pisała. Masz rację.
:) a mówimy o takim stricte CV typu dane osobowe, wykształcenie i wszystko ładnie wypunktowane czy to takie opisowe? ;]
pisze mature z angielskiego ktorego jak widac nie ucze sie w szkole dlatego cala uwage skupiam na nim, nie umiem francuskiego, to ma byc zadanie do szkoly, nie jest pisane na powaznie a musze opisac szkoly bo nie mam zadnych osiagniec, oprocz oszkoly, no fakt przedszkole moge sobie opuscic bo nie jest wazne.
powinno byc wypunktowane
Je suis née le 11 janvier 1988 à Lublin. J'habite rue XX-lecie. En 1994 je suis entrée à l'école primaire que je fréquentais 6 ans, mais d'abord c'était l'école primiaire N°5 à Lublin (1995-1999), ensuite - pendant 2 ans l'école primiaire N°2 (entre 1999 et 2001)parce que ma vieil école devenait un des gymnases. J'ai fini mes études primaires en 2001 et en cette année je suis entrée au gymnase. C'était le Gymnase Bolesław Chrobry à Lublin. J'y ai passé trois ans et en 2004 j'ai fini mes études au gymnase. Puis je suis entrée au lycée, puls précisément à l'Ensemble d’Ecoles Agricoles Reine Hedvige à Lublin. L'année qui court je vais passer mon bac en choisissant les examins de l'anglais, de la géographie et du polonais.
Teraz zobaczyłam, że napisałaś, że miało byc wypunktowane. Nie zdązę dziś, zwłaszcza, że pisałam dwa razy bo sie skasowało przy wysyłaniu. Moze ktos inny, albo sama? Sorry.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia