LIST DO NAPISANIA POMOCY :(

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Mam do napisania list z francuskiego na jutro (pon. 26.05.2008) niestety jestem beznadziejny z tego języka... a jakoś rok trzeba przepchnąć. Proszę was o przetłumaczenie mi listu oto temat:

W czasie weekendu byłeś w jednym z parków narodowych. napisz list do kolegi we Francji:
1. kto i kiedy zorganizował wyjazd
2. czym podróżowaliście
3. Dlaczego tam pojechaliście
4. jakie gatunki roślin i zwierząt widzieliście
5. co ci sie najbardziej podobało
6 zaproś go do polski i zaproponuj wspólne zwiedzanie tego parku w lecie

Moja propozycja oczywiście możecie zmieniać jeśli macie lepsze pomysły:

Cześć (jakieś imię francuskie)

Jak sie masz? Tydzień temu byłem w Białowieskim Parku Narodowym, wycieczkę zorganizował Kuba. Jechaliśmy jego samochodem. Zabrał mnie tam co chciał pokazać mi ciekawe gatunki roślin i zwierząt. Widziałem (jakieś zwierzęta i rośliny np: dzika, wiewiórkę, wilka , sosny i dęby. Najbardziej podobały mi się piękne widoki (krajobrazy). Zapraszam Cie do Polski w wakacje. Radem pojedziemy i zwiedzimy ten park. Pozdrawiam

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC BŁAGAM PRZETŁUMACZCIE TO :)
Błagam pomocy muszę to do jutra napisać
Salut Thomas!
Comment vas-tu? Il y a un semain, j'étais à Białowieski Park Narodowy (rak narodowy to albo réserve, albo park national, ale nie wiem jak tam wprowadzić jeszcze to "Białowieski"). L'éxcursion était organisée par Jaques. Nous y sommes allés en voiture. Il voulait me montrer les espèces d'animaux et plantes interessants. J'y ai vu un porc sauvage, un écureuil, un loup, beaucoup de pins et chênes. Les beaux paysages me plasaient le plus.
Je t'invite à la Pologne en vacances d'été. On va visiter ce parc ensemble.
Mes salutations!
Pierre.
Dzięki wielkie :*
une semaine
excursion
interessantes
un porc sauvage (?) - un sanglier
Je t'invite en Pologne pour les vacances ...

»

Życie, praca, nauka