składniki:
100 g masła
8 marchewek
3 (nie wiem co to)
2 łYżeczki curry
900 g ryba
4 cebule białe
500 g groszku
350 g groszku (jakaś odmiana groszku)
250 g ziemniaków
sól, pieprz
Gotować ziemniaki i marchew, 8 minut, w 1 litr
wrzącej osolonej wodzie , następnie dodaj cebulę (podzielony na pół)
(Pozostawiając 3 cm zielonego),groszek, 3 minuty
później, groch gourmands.
Kontynuuj gotowanie 3 min. Odlać bulion z warzyw, zostawiajac go na póżniej, dodac masło do warzyw i jeszcze dusic.
Rozgrzać masło na patelni 50 g.
pokroić ryby na pół -6 do 8 minut opiec.
-25 ml soku z gotowania warzyw,
Dodać curry, wprowadzają do wrzenia, dodać resztę masła.
Rybę otoczyć warzywami i zalać sosem curry.
Mam nadzieję że nie chodziło o dosłowne tłumaczenie, to jest napisane własnymi słowami. Kilku pojęć nie zman, ale może ktoś coś dopisze.