Ciasto : wyrobic palcami make z maslem pokrojonym na male kawalki.
Pokropic splona woda. Utwozyc z tego kule, zostawic przez pol godziny w chlodnym miejscu.
Dodatek : umyc i wytrzec kabaczek (?) (courgette - nie jestem pewien, zobacz w slowniku), obciac konce
i pokroic w plasterki. Na patelni, rozgzac maslo. Wrzucic kabaczki, podrumienic ale zeby sie zbytnio nie upiekly.
Maja zostac chrupkie. Posypac rozdrobnionym czosnkiem. Odcedzic.
W duzej misce, ubic jajka jak na omlet, dozucic smietany, curry, sol i pieprz. Wymieszac.
Rozwalkowac ciasto, pokryc nim foremke posmarowana maslem. Na dnie rozlorzyc plasterki kabaczki, zalac ubitymi jajkami ze smietana.
Piec w piekarniku na 230° (termostat 7) przez 20 minut. Obnizyc do 180° (termostat 5). Zostawic jeszcze na 20 minut. Serwowac na goraco.
Nasza porada : tylko nie skrobac kabaczek