Zad.1
Skandynawia, le 14 juin 2010 (po prawej stronie)
Madame, Monsieur,
Je suis à Skandynawia depuis 8 jours et je suis descendu dans un hôtel qui est très confortable. Je suis ici seul car ma famille est maintenant à Paris. D'habitude je prends le bus pour se déplacer. Je suis content car le temps est magnifique et je trouve que Skandynawia est fantastique. Demain j'ai l'intention de visiter des monuments.
Je vous embrasse
XYZ
czyli: jestem w Skandynawi od 8 dni i zatrzymałem się w hotelu, który jest bardzo komfortowy. Jestem tutaj sam, ponieważ moja rodzina jest obecnie w Paryżu. Zazwyczaj korzystam z autobusów, żeby się przemieszczać. Jestem zadowolony, ponieważ pogoda jest wspaniała i uważam, iż Skandynawia jesst fantastyczna. Jutro mam zamiar zwiedzić zabytki.
Pozdrawiam/ściskam
Zad. 2
Je m'appelle XYZ et j'ai 17 ans. Je viens de Pologne et je cherche qqn qui parle français. Je m'intéresse à l'acrobatie et aux jeux de vidéo. J'apprends le français depuis 1 ans et je le connais faiblement.
czyli: nazywam się XYZ i mam 17 lat. Pochodzę z Polski i szukam kogoś, kto mówi po francusku. interesuję się akrobatyką i grami wideo. Uczę się fr od roku i znam go słabo.
Nie wiem, czy to będzie dobrze, ale mam nadzieję, że się przyda i pomoże.