dlaczego nikt nie pomoże? szukam dobrego Duszka...

Temat przeniesiony do archwium.
proooszę proszęę proszę..
potrzebuję zapisać ten tekst w j. francuskim....

1.Bazylika Sacre Coeur. Jest to kościół na szczycie wzgórza Montmartre w Paryżu. Na wieży w bazylice znajduje się najcięższy dzwon w Paryżu(19 ton). dzwon nazywany jest Sarogarde. Serce dzwonu waży 500kg. Ze szczytu kopuły można podziwiać panoramę Paryża.

2. Montmarte- jest to historyczny fragment PAryża położony na wzgórzu Montmarte.

3. Moulin Rouge. Jest to tradycyjny kabaret zbudowany w 1889 roku przez Josepha Oillera. Kabaret położony jest w dzielnicy czerwonych latarni niedaleko Montmarte w Paryżu. Kabaret jest znzy z wielkiej czerwonej imitacji młyna na dachu.
Dominika, widze Twoja prosbe juz w PIATYM MIEJSCU na tej stronie - i to zaledwie w ciagu 15 minut! (mamy tu podglad...)
Nie bedzie chetnych do pomocy, jesli sama czegos nie sprobujesz...
to tak chodzbym kazała ci teraz napisać coś po chińsku. życzę powodzenia !
no tak,, jednajk prosić zawsze warto :)
No chinskiego faktycznie nie znam. Ale tez nikt nie kaze mi odrobic pracy domowej w tym jezyku... Widzisz analogie?
mam problem. przyszłam do nowej szkoły, mam rozszerzony francuski ale nigdy w życiu nie miałam do czyniena z tym językiem.
moja nauczycielka "nie ma czasu żeby powtarzać ze mną podstawę" i radzić sobie muszę sama.
dlatego też proszę "LUDZI" o pomoc.
Zobacz, Dominika, przeszukalam za Ciebie Wikipedie, (nie bylo trudno)

Le Moulin Rouge est un des plus célèbres cabarets parisiens, construit en 1889 boulevard de Clichy (XVIIIe), au pied de la butte Montmartre.

Zrob podobnie wpisujac inne zabytki (mozesz skorzystac najpierw z wersji w innym jezyku)
dziękuję Ci bardzo. naprawdę ułatiłaś mi zadanie. spróbuje coś z tego zrobić.
a jeśli chodzi o czytanie to mocno się różni wymowa od zapisu?
dobra najpierw zajmę się tłumaczeniem tego czegoś. no.. zajmie mi to jakieś 3 dni i 3 noce. potem wybiore najważniejsze zdania. och zapomniałam że nie mam słownika. ale przecież mam słownik w necie .okey. trzeba w siebie wierzyć , dam radę. :)
a jak nie to poprosze kogoś kto mi może pomóc :)
My zawsze tu, na forum, pomozemy, wyjasnimy, poprawimy. Natomiast NIE WYKONUJEMY prac pisemnych za Was.
Szukasz problemów... Na wikipedii zawsze na początku jest wprowadzenie - 2, 3 zdania. Np. co to jest, kiedy powstało, kto założył. Później jest spis treści i wszystkie działy po kolei, dogłębnie opisane. Nietrudno to zauważyć, skoro na polskiej jest tak samo.
Tłumaczenie z francuskiego na polski to już nie problem. Wystarczy kilka słów i wiadomo o co mniej więcej chodzi.
O wymowę możesz poprosić nas, albo użyć jednego z programów do nauki wymowy których w internecie jest pełno.
I jak tą godzinkę nad tym posiedzisz, to się chociaż czegoś nauczysz.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Studia językowe