Przepis - tłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Mógłby mi ktoś przetłumaczyć ten przepis na polski, bo bardzo chciałam go wykonać. Z góry dziękuję!

Les beignets

Préparation: 3 heures
Ingrédients pour 6 personnes:
-500 g de farine
-6 jaunes d'oeufs
-50 g de beurre
-100 g de sucre
-60 g de levure
-200 g de confiture
- 1 verre de lait
-sel
-un peu d'huile

Mettre 3 cuillers à soupe de lait chaud dans un grand bol, ajouter la levure, 100g de farine et 50 g de sucre. Bien mélanger. Laisser reposer la pâte dans un endroit chaud pendant 30 minutes. Dans un autre récipient, travailler les jaunes d'oeufs avec 50 g de sucre. Ajouter le reste de la farine,la pâte, le lait et une pincée de sel. Bien mélanger la pâte avec les mains. Quand la pâte ne colle plus aux doigts, ajouter le beurre fondu et travailler encore 5 min. Mettre la pâte dans un endroit chaud pendant 1 heure. Ensuite étaler la pâate, découper les ronds avec un verre, mettre un peu de confiture au centre et recouvrir avec un autre rond. Laisser monter les beignets pendent 45 minutes, puis mettre dans l'huile bouillante. Sortir quand ils sont dorés. Saupoudrer de sucre glace. Bon appétit!
Pączki

Przygotowanie: 3 godziny
Składniki dla 6 osób
500g mąki
6 żółtek
50g masła
100g cukru
60g drożdży
200g konfitury
1 szklanka mleka
sól
olej

3 stołowe łyżki ciepłego mleka wlać to dużej miski, dodać drożdże, 100g mąki oraz 50g cukru. Dobrze wymieszać. Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu na 30 minut. W innym naczyniu wymieszać żółtka z 50g cukru. Dodać resztę mąki, ciasto, mleko i szczyptę soli. Ciasto dobrze ugnieść rękami. Kiedy ciasto nie klei się do rąk, dodać rozpuszczone masło i ugniatać jeszcze 5 min. Pozostawić ciasto na godzinę w ciepłym miejscu. Następnie wyłożyć ciasto i przy pomocy szklanki uformować okrągłe placki, na środek położyć konfiturę i przykryć drugim plackiem. Pozostawić pączki na 45 min by wyrosły, następnie włożyć je do gotującego się oleju. Wyjąc gdy będą przyrumienione (złociste). Posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Les beignets

Préparation: 3 heures
PRZYGOTOWANIE 3 GODZINY
Ingrédients pour 6 personnes:
SKŁADNIKI DLA 6 OSÓB
-500 g de farine; MĄKI
-6 jaunes d'oeufs; ŻÓŁTEK
-50 g de beurre; MASŁA
-100 g de sucre; CUKRU
-60 g de levure; DROŻDŻY
-200 g de confiture; KONFITURY
- 1 verre de lait; 1 SZKLANKA MLEKA
-sel; SÓL
-un peu d'huile; TROCHE OLIWY

Mettre 3 cuillers à soupe de lait chaud dans un grand bol, ajouter la levure, 100g de farine et 50 g de sucre.
DO NACZYNIA WLAĆ 3 ŁYŻKI (OD ZUPY) MLEKA, DODAĆ DROŻDŻY, 100G MĄKI I 50G CUKRU.
Bien mélanger. DOBRZE WYMIESZAĆ
Laisser reposer la pâte dans un endroit chaud pendant 30 minutes.
CIASTO POZOSTAWIĆ W CIEPŁYM MIEJSCU NA 30 MINUT.
Dans un autre récipient, travailler les jaunes d'oeufs avec 50 g de sucre.
W INNYM NACZYNIU ROZROBIĆ ŻÓŁTKA WRAZ Z 50G CUKRU.
Ajouter le reste de la farine,la pâte, le lait et une pincée de sel.
DODAĆ RESZTĘ MĄKI, CIASTO , MLEKO I ODROBINĘ SOLI.
Bien mélanger la pâte avec les mains.
DOBRZE WYMIESZAĆ, RĘKAMI.
Quand la pâte ne colle plus aux doigts, ajouter le beurre fondu et travailler encore 5 min.
GDY CIASTO NIE PRZYKLEJA SIĘ DO PALCY, DODAĆ ROZPUSZCZONE MASŁO I ROZRABIAĆ (UGNIATAĆ0 JESZCZE 5 MINUT.
Mettre la pâte dans un endroit chaud pendant 1 heure.
ODSTAWIĆ CIASTO W CIEPŁE MIEJSCA NA 1 GODZINĘ.
Ensuite étaler la pâate, découper les ronds avec un verre, mettre un peu de confiture au centre et recouvrir avec un autre rond.
NASTĘPNIE ROZŁOŻYĆ (ROZWAŁKOWAĆ) CIASTO, WYCINAĆ KÓŁKA SZKLANKĄ, DO ŚRODKA NAKŁADAĆ KONFITURĘ I PRZYKRYĆ DRUGIM WYCIĘTYM KÓŁKIEM (DRUGĄ POŁÓWKĄ).
Laisser monter les beignets pendent 45 minutes, puis mettre dans l'huile bouillante.
POZOSTAWIĆ PĄCZKI DO WYROŚNIĘCIA NA 45 MINUT, NASTĘPNIE WRZUCIĆ DO WRZĄCEGO OLEJU.
Sortir quand ils sont dorés. Saupoudrer de sucre glace. Bon appétit!
WYJĄĆ GDY BĘDĄ "POZŁACANE". POSYPAĆ CUKREM PUDREM. SMACZNEGO!

 »

Pomoc językowa