Błagam wręcz o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Witam prosiłbym o napisanie mi listu o temacie:
"obiecałeś wysłać pani profesor języka francuskiego list z wakacji w języku francuskim. napisz:
- gdzie jesteś i od kiedy
- co (z)robiłeś do tej pory
- czy jest coś ciekawego do zwiedzania w tej okolicy
- ile czasu jeszcze tu zostaniesz i jakie masz plany na resztę wakacji.
pamiętaj o zamieszczeniu nazwy miejscowości, dacie, zwrotu początkowego, nagłówka oraz o pozdrowieniach.

od razu poprosiłbym o przetłumaczenie tego listu. Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc. Mieszkałem parę lat w Hiszpanii i jakby ktoś miał jakieś prace to z chęcią pomogę.
Chere Madamme,
Je suis a Pologne depuis les deux semains. Je suis tres hereux parce que Je connu beacoupe les gens par exampl J’ai parle avec la celebre chanteuse « Doda » Elle est tres amusante.
J’ai ete en certeins les villes par example a Varsovie et a Kraków. J’ai vu des monumants et J’ai ete au chateux. Maintnement Je suis a la montagne a Zakopane. C’est tres belle ville. Je vois beacoupe les paysages et des animals.
Je partirai a Lundi matin. Quand Je rentrerai a France Je allerai avec mes amis a Grece. Nous nagerons et bronezrons. J’espere que le vacances sera tres interesant.
Droga Pani...
Jestem w polsce od dwoch tygodni. Jestem bardzo szczesliwy ponieważ poznaje wielu ludzi np. rozmawiałem z znaną piosenkarką Dodą. Ona jest bardzo zabawna.
Byłem w niektórych miastach np.Warszawie i Krakowie. Widziałem zabytki i byłem w zamku. Teraz jestem w górach.To jest bardzo ładne miasto. Oglądam krajobrazy i zwierzęta.
Wracam w poniedziałek rano. I kiedy wrócę do Francji pojade z przyjaciółmi do Grecji będziemy pływać i opalac się mam nadzieje ze wakacje będą interesujące.
To miało być, że ja gdzieś wyjechałem i piszę do mojej nauczycielki która jest w Polsce, ale dzięki wielkie bo w sumie tylko państwo trzeba inne wstawić.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia