Bardzo prosiłabym o przetłumaczenie mi tego tekstu. Jestem dość słaba z francuskiego, a potrzebuję ten przepis jak najszybciej. :(
Będę wdzięczna za wszelką udzieloną mi pomoc!
JARZYNOWA PO FRANCUSKU
Pory oczyścić, pokroić w krążki. Marchewki obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końce, usunąć łyko i pokroić w kawałki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórki i pokroić w ósemki.
Do rondla wlać 1 i 1/2 l osolonej wody, zagotować. Wrzucić fasolkę i marchewkę, gotować 5 minut. Dodać pory, gotować jeszcze 5 minut.
Dorzucić makaron i gotować 10 minut. Dodać pomidory i gotować chwilę na małym ogniu tak, by zupa lekko wrzała.
Bazylię opłukać, osuszyć. Czosnek obrać. Ser zetrzeć na tarce. Połowę sera, bazylii i czosnku zmiksować z oliwą.
Sos wlać do zupy, wymieszać, ew. przyprawić solą. Zupę rozlać do talerzy, posypać pozostałym serem i udekorować bazylią.
Reply With Quote