Mes vacances

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Mam ogromną prośbę. Chciałabym, aby ktoś przetłumaczył mi tekst z języka polskiego na francuski. Zależy mi na tym tłumaczeniu, gdyż potrzebne mi jest na jutro. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc!

W tym roku wakacje spędziłam nad morzem. Było to w lipcu. Pojechałam tam z przyjaciółmi. Gdy była ładna pogoda chodziliśmy na plażę. Braliśmy ze sobą stroje kąpielowe i pływaliśmy cały dzień. Nawet, gdy padał deszcz miło spędzaliśmy czas. Oglądaliśmy filmy lub graliśmy w karty. Spędziłam tam tydzień. Te wakacje były naprawdę wspaniałe. Odpoczęłam i świetnie się bawiłam. Zdjęcia, które przywiozłam do domu są dla mnie wyjątkową pamiątką. Chciałabym powtórzyć taki wyjazd.

Bardzo proszę o przetłumaczenie i z góry dziękuję!
Cette année j'ai passé mes vacances au bord de la mer. C'était en juillet. J'y ai allé avec mes amis. Quand il faisait beau(,) nous allions à la plage. Nous prenions nos maillots de bain et nous nagions toute la journée. Même pendant qu'il pleuvait nous passions agréablement du temps. Nous regardions les films ou nous jouions aux cartes. J'y ai passé une semaine. Ces vacances étaient vraiment magnifique. Je m'ai reposé et (je jouais très bien?). Les photos que j'ai apporté à la maison sont un souvenir exceptionnel pour moi. Je voudrais repasser telle sortie.

Na pewno jest wiele błędów, jak ktoś poprawi to fajnie, sam się poduczę
J'y ai allé avec mes amis - Je suis allé avec mes amis

Même pendant qu'il pleuvait nous passions agréablement du temps - ja bym powiedziała "Meme pendant qu'il pleuvait nous profitions bien du temps"

Je m'ai reposé et (je jouais très bien?) - Je me suis reposé et aussi bien amusé

Les photos que j'ai apporté- chyba trzeba uzgodnić, a więc "apportées"
dziękuję serdecznie za pomoc! jestem bardzo wdzięczna ;)
A że to pisze kobieta, to jeszcze uzgodnienia:)

J'y suis allée
Je me suis reposée et bien amusée
Jeżeli czasownik odmieniany jest z avoir to nie uzgadniamy rodzaju! Uzgadniamy tylko z être.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia