Błagam o pomoc !

Temat przeniesiony do archwium.
ciężko mi idzie z francuskim, bo dopiero niedawno do niego wróciłam a potrzebuję opisać parę swoich wspomnień z dzieciństwa itp. Proszę o przetłumaczenie tych paru zdań na francuski- bardzo będę wdzięczna.

Pierwszy raz zakochałam się w 1 klasie podstawówki, chłopak miał na imię Tomek i był największym rozrabiaką w klasie. Dla mnie był miły i często mnie odprowadzał do domu. Niestety nasze drogi się rozeszły kiedy wyprowadził się z rodziną do Niemiec i tak nasze kontakty się urwały.

Kiedy miałam 12 lat zaczęłam chodzić na kurs tańca towarzyskiego, tak bardzo mi się spodobało, że do dziś tańczę w klubie sportowym i startuję w konkursach tanecznych.

W liceum poznałam moją najlepszą przyjaciółkę, pierwszego dnia w szkole usiadłam z nią w ławce. Na pierwszy rzut oka wydawała się interesująca osobą. Ja również przypadłam jej do gustu jak tylko ją zaprosiłam na lody, a ona uwielbia lody, do najlepszej cukierni(lodziarni) w Krakowie- na Starowiślną.

Moją pierwszą podróżą samolotem za granicę był wyjazd do Turcji na wakacje z moja mamą. Spędziłyśmy tam dwa tygodnie, zwiedziłyśmy fabryke słodyczy, kapałyśmy się w cieplutkim morzu i podrywałyśmy przystojnych, młodych turków. Jako pamiątkę przywiozłyśmy sobie piekną, ręczenie robioną biżuterię.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie