Proszę o przetłumaczenie tego tekstu

Temat przeniesiony do archwium.
Witam poproszę o przetłumaczenie tego tekst. To co sam rozumiem wpisałem w nawiasach klamrowych {..}

avant de nous contacter je vous renvoie ce mail (au 24 personnes qui m' ont contactés à ce jour) afin de vous donner le maximum de renseignements. {skontaktowało się ze mną 24 osoby jednego dnia, ktore chcialy (prosiły??) o maxium wiadomości}

ainsi merci de me recontacter si vous êtes vraiment intéressé. { prosze o powtorny kontakt jak ci zalezy i jestes zainteresowany ??}

voiture que j'ai eu en 2002 et qui à fait que de la route (pas de ville) pendant 4 ans avec 1 seule personne à bord. en juin 2009 la voiture à subit une avarie (courroie cassée turbo mort). un garagiste m'a réparé tous ça, vérification moteur et turbo neuf (facture). depuis elle roule tous les jours {ciemna magia :-(}

le contrôle technique date du 7 janvier 2010 { kontorla techniczna była 7 stycznia 2010 }

depuis l' incident du moteur il fait plus de bruit (claque)
mon garagiste me dit qu'il est possible de diminuer ce bruit mais il faut redémonter (côut environ 500 €) à moins que vous soyez dans le milieu. ou la laisser comme ça, c'est possible aussi. {z tego też nic poza tym że drogo bardzo i że 500 euro,i coś jest możliwe również}
sinon elle roule très bien {ons bardzo dobra ?}

niveau intérieur très bon { poziom (?) wewntrynz bardzo dobry}

niveau carrosserie une éraflure sur le pare choc arrière gauche, un petit enfoncement sous la porte conducteur et le baquet avant un peu cassé (trottoir trop haut!) { z tego nic nie rozumime poza lewa strona i male drzwi ;-(}

si vous êtes vraiment intéressé je peux vous envoyer plein de photo {mogę dołączyć duże zdjęcie }

prix ferme et définitif {cena zamknięta - (stała ?) definitywnie}
paiement espèce ou chèque de banque {płatność gotówką lub czekiem bankowym)
voiture disponible sous 15 jours à 3 semaines {auto dostępne za 15 dni do 3 tygodni)

Dziękuję z góry i pozdrawiam Rafał
auto mam od 2002 i jeździłem nim (nie w mieście) prze 4 lata z jedną osoba na pokładzie (czyli sam jeździł) w czerwcu 2009 trzasnął pasek i turbo się wysypało (turbo nieżywe)Mechanik mi to naprawił , sprawdził silnik i wstawił nowe turbo (faktura na potwierdzenie). od tego czasu jeździ codziennie.
kontrola .....7 [tel]..
Od zdarzenia z silnikiem pracuje on głosno (klekocze?) , mój mechanik mówi , że można obniżyć ten hałas ale trzeba zdemontować (chyba silnik) koszt około 500 euro. Jest mniejszy jak się jest w środku ( wewnątrz) lub można zostawić jak jest

jeździ (prowadzi się go) bardzo dobrze
stan wnętrza b. dobry
stan karoserii zadrapanie zderzaka lewy tył, wgniecenie przy drzwiach kierowcy, karoseria z przodu ciut uszkodzona (za wysoki krawężnik!)
Jeśli pan jest naprawdę zainteresowany mogę dołączyc zdjęcie ...
,,,,,,,,,
Wielkie dzieki za to tłumaczenie.
Pozd Rafał

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie