Witam, mam ogromną prośbe. Potrzebuje przetłumaczyć dłuugi tekst na francuski...co najgorsze zadanie jest na jutro...;/ Byłabym więc niesamowicie wdzięczna za pomoc, przynajmniej o przetłumaczenie kilku zdań, bo jest noga z francuskiego z to dosyć ważna praca...z góry dziękuję za wszelką pomoc :)
Tekst:
"Najlepiej pamietam jedno wspomnienie z mojego dzieciństwa: to były moje 7 urodziny. Cała moja rodzina była w moim domu. Na początku wszyscy sie witali, rozmawiali a później nadszedł czas na prezenty. Dostałam mnóstwo niesamowitych rzeczy: piękne zabawki, kolrowanki, słodycze i inne. Jednak najbardziej cieszyłam się z lalki którą dostałam od mojej babci. Była przepiekna. Była ubrana w śliczną różową sukienkę i mówiła "kocham Cie" dziecięcym głosem. Zakochałam się w niej od razu i do końca imprezy nie spuszczałam jej z oka. Jednak wieczorem, kiedy wszyscy goście już rozjeżdzali się do domu mama kazała mi iść pożegnać się z moją ciocią. Szybko zrobiłam to i pędem wróciłam do mojej nowej ukochanej lalki. Kiedy zobaczyłam, że nie ma jej na kanapie gdzie ją zostawiłam, zaczęłam głosno płakać i biegać po domu szukając jej. Wybiegłam na dwór i wtedy zobaczyłam ten straszny widok: mój 2 letni
kuzyn właśnie mazał mazakami po oderwanej głowce lalki. Od razu pobiegłam tam i zabrałam mu lalke ale nie było już dla niej ratunku. Było mi strasznie smutno. Jednak moja babcia od razu przyszła do mnie i powiedział, że jutro kupimy nową lalke. Pamiętam, że tłumaczyłam jej, że ta już mnie pokochała i napewno bedzie jej smutno jak zastąpie ją inna. Ale babcia wtedy powiedziała, że znajdziemy jej siostrę i kupimy, wtedy napewno nie bedzie jej smutno. Uspkoiłam się i już następnego dnia cieszyłam się identyczną nowiutką lalką. A do kuzyna nie odezwałam się przez 2 miesiące... "
To tyle. Bardzo proszę o szybk.a odpowiedź, przynajmniej pare zdań bo nie wiem jak się do tego zabrać...;)