Le francais des affaires

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu pierwszy raz,ale widzę,że panuje tu bardzo przyjacielska atmosfera. Mam pytanie: czy ktoś z was może polecić mi jakieś podręczniki/ strony www gdzie znajdę materiały potrzebne do poprowadzenia lekcji j. francuskiego zawodowego (tematyka: bankowość, finanse, ubezpieczenia itp.) Z góry dziekuję za pomoc. Marta
Witaj!
Ja wlasnie przygotowuje sie do egzaminu z francais des affaires, wypozyczylam kilka podrecznikow, polecam :
- "affaires a faire" Elisabeth Sziguy
- "Affaires/commerce. Entrainez-vous"(CLE International)
- "Franais des Affaires" (Hachette), 350 exercises Textes Documents
- "le francais des EMPLOYES services/commerce/industrie" M.dany, C.Noe (Hachette)
- "le francais des HOMMES D`AFFAIRES" M.Dany, A.Reberieoux, I.de Renty (Hachettes)

Jest jeszcze jeden podrecznik, dosc dobry,ale poziom jest juz nizszy: "comment vont les affaires" Anne Gruneberg, Beatrice Tauzin (Hachette)

A tak przy okazji, to mam jedno pytanko, bo wlasnie przygotowujac sie do takiego egzaminu nie znam nikogo, kto wiedzialby na czym on dokladnie polega...nie ma testow z ubieglych lat. Moze orientujesz sie cos w tej dziedzinie?
Pozdrawiam
Dziękuję za Twoje propozycje. Niestety nie wiem jak wygląda taki egzamin, nie jestem zorientowana w tej kwestii. Jesli bede miec jakies informacje, to dam znac. Pozdrawiam.
Ok, dzieki;)
http://www.fda.ccip.fr/default.asp?metaid=105
Tam powinno sie znalezc cos ciekawego;)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa