Nauka - pomocy!

Temat przeniesiony do archwium.
Gdzie mogłabym zdobyć czcionki z akcentami francuskimi (à,ç,ô,...)? Znacie może jeszcze jakiś dobry program (lub książkę) do nauki wymowy wyrazów francuskich?
piszac pracelicencjacka, najspokojniej pod sloncem (nie milam wtedy a duzego wyboru) sciagalam "caracteres speciaux z WSTAW. Troche to dlugo trwalo, ale mialam wszystko co potrzebowalam. A propos twojego drugiego pytania, ja osobiscie uczylam sie wymowy na piosenkach francuskich ... powodzenia
Piosenki to dobry pomysł, ale polecam jescze oglądać francuskie programy w tv, serwisy informacyjne, filmy w org wersjach jezykowych..
Z książki raczej się wymowy n ie nauczysz..:)
Pozdcrawiam
Co do czcionek to piszac w Wordzie wystarczy ustawic sobie skroty klawiszowe wlasnie w opcji Wstaw. Ja np pod Ctrl+Alt+d mam ukryte è a Ctrl+Alt+s mam à.. wszystko zalezy od ciebie:) Niestety poza Wordem nie odkrylam jeszcze jak uzywac francuskich liter.
Jesli chodzi o czcionki,to najłatwiej,ustawic w Wordzie opcje jezykow zachodnioeurpoejskich.Tam masz do wyboru tez jezyk francuski.Jak to ustawiasz,to poźniej wystarczy lewy ALT i Shift( tez lewy) nacisnac jednoczesnie,do zmiany czcionki na fr.Nie iwm,czy sie jasno wyraziłam,ale sprobuj,po kilku razach na pewno bedzie to dla ciebie zrozumiałe.potem juz musisz poszukac odpowiednich klawiszy i liter pod nimi schowanych.U mnie np: q-a / a-q / 2-é / 4-' / 7 -è / 9 -ç / 0-à itd.To juz musisz znalezc sobie.powodzenia!!!
Dzięki za odpowiedzi!
Temat przeniesiony do archwium.