chciałbym, zeby ktoś rzucił okiem na ten tekst, jednocześnie zwracam się z prośbą, czy ktoś nie mógby przetłumaczyć mi tego poniższego fragmentu;
"W sąsiedztwie mieszkała bardzo ładna dziewczyna o ciemnych włosach i prześlicznych czarnych oczach. Ona była w moim wieku. Często bawiliśmy się razem. Chodziliśmy razem zbierać kwiatki na łące, robiliśmy wianki, rzucaliśmy je później do rzeki. Wieczorem spacerowaliśmy po wiosce. Ona wyjechała do miasta, nie wiem gdzie ona dzisiaj może być. Ona była moim pierwszym prawdziwym przyjacielem."
Zamierzam, go dołączyć do tego bądź co bądź wypracowania. Byłbym bardzo wdzięczny za każdą pomoc.
Il y a 15 ans, j'habitais chez ma grand-mère à la compagne. Là-bas, j'ai passé les premières annés de mon enfance.
Ma grand-mère avait becaucoup d'animaux. Chaque matin je naurrissais les animaux avec elle. Je gardais les vaches au pâturage. J'aimais jouer au football et écouter les histoires raconteés par mon grand-père. Je voudrais devenir sapeur-pompier ou vétérinaire parce que j'aime les animaux. Quand j'avais 7 ans j'ai déménagé en ville. Je me souviens de cette période avec un sentiment agréable.
Je rends visites à ma grand-mère très souvent. Aujourd'hui il n'y a plus d'animaux, cependant mon grand-père raconte toujours des histoires passionnantes.
Co mógbym dodać na zakończenie, o tej mojej starej przyjaciółce??
DZIĘKUJE!! :-)