Moje miasto :P

Temat przeniesiony do archwium.
Potrafiłby ktoś, to przetłumaczyć...??

Mieszkam w bardzo ładnym mieście w wieżowcu na ostatnim piętrze. Codziennie oglądam z okna moje śliczne miasto. Jest to bardzo mała miejscowość, za to bardzo urocza. Wiele tutaj parków, ogrodów, bajeczny zamek, malowniczy staw, a wokół miasta dużo lasów. Ludzie są przyjaźni, po ulicach jeździ mało samochodów. Jest to raj dla spacerowiczów i ludzi kochających przyrodę. Nie znam minusów życia w tym mieście. To jest moje miejsce na Ziemi.
po co wy zamieszczacie taki wpisy??przecież i tak tego wam nikt nie napisze! może lepiej byłoby spróbować samemu coś wykombinować a potem dać do sprawdzenia .... o matko
Już kiedyś, jakas dobra duszyczka mi pomogła... A tłumczenie nie jest potrzebne mi do szkoły, to nie jest zadanie domowe!! Chciałbym tylko, zeby ktoś kto umie lepiej francuski mi pomógł z tym tekstem...
więc go sama napisz, a potem jakaś "dobra duszyczka" pomoże ci w korekcji błędów :]

powodzenia i pozdrowienia
J'habite dans un gratte-ciel au dernier etage. tous les jours je regarde par la fenetre ma ville. C'est une petite ville, ici il y a beaucoup de parcs, de monuments, de mysterieux chateaux, de pittoresques etangs, et tout autour de la ville il y a beaucoup de forets. L'air ici est pur, et les habitants sont tres aimables. Cette ville n'a pas de defaut. j'aime beaucoup ma ville et je ne l'echangerais pour rien au monde. C'est tout simplement ma place sur terre.

Nie pisałem tych wszystkich "ptaszków"..ale z tym sobie poradzisz!! Jednocześnie prosze o zajrzanie do mojego tematu i prosze o pomoc...
no to zrobiłem za "dobra duszyczkę"

J'habite dans un tour au dernier etage. tous les jours je regarde ma petite ville adorable, ou il y a ici beaucoup de parcs, de monuments, de mysterieux chateaux, de pittoresques etangs, entouree de foret. L'air ici est pur, et les habitants sont tres aimables. Cette ville n'a pas aucune defaut. je l'aime beaucoup et je ne l'echangerais pour rien au monde. C'est tout simplement ma place sur la Terre.

Nie pisałem tych wszystkich "ptaszków"..ale z tym sobie poradzisz edytując tekst w Wordzie (menu Wstaw/symbol). powinno wystarczyć dla 1-2 klasy liceum....
tekst troszkę zmieniłem, powinno być dobrze, taki wydaje mi się ładniejszy, "ville" nie powtarza sie tak często
carpe noctum
Temat przeniesiony do archwium.