jedna prośba

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktoś mógłby mi pomóc. na jutro musze nauczyć sie tego tekstu na pamięć ale nie potrafie tego płynnie czytać. czy ktoś mógłby napisać jak mam to przeczytać tak prosto.wczoraj zanlazłam człowieka o dobrym sercu moze dzis tez sie znajdzie.bardzo prosze

Pendant les vacances j'ai été au bord de la mer.Je nageais ; je faisais des promenades et j'ai connu beaucoup de gens.Le reste de vacances j'ai passé à la maison.Je lisais, je rencontrais mes amis. Je fasais du sport, je nageais, je courais.Pendant les vacances il faisait très beau. Je suis aussi partie a la montagne. Il a fait tres beau et ces vacances m'ont beaucoup plu.
Pądą le wakąs że ete o bor de la mer. że naże; że fese de promenad e że con[coś między "u" a "i"] boku de żą. Le rest de wakąs że pase a la mezą. Że lise, że rąkątre mezami. Że fase d[coś między "u" a "i"] sport, że naże, że kure. Pądą le wakąs il fese tre bo e se wakąs mą boku pl[coś między "u" a "i"]
dzieki wielki moze mi sie uda.dzieki
troche pomieszalaś ostatnie zdania :P :P :P

Pendant les vacances il faisait très beau. Je suis aussi partie a la montagne. Il a fait tres beau et ces vacances m'ont beaucoup plu.

pądąt le wakąs il feze tre bo. że słizosi parti a la montań. il a fe tre bo e ce wakąs mą boku plu.
rzeczywiście sorki za dużo naraz robie :))
W kwestii ostatniego zdania odsyłam do: http://www.francuski.ang.pl/potrzebuje_jednego_wyrazenia_2077.html
Nie powielajmy błędów :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa