błagam o pomoc...

Temat przeniesiony do archwium.
ludzie mam problem!!mam napisac zadanko w którym ma być opisane nasze miejsce zamieszkania...do wyboru mam : le parc de Cisterseus (park Cysterski),la croix penientielle(krzyż pokutny), l'elise S te Marguerte (kościoł Św.Małgorzaty), les forets(lasy), la riniere Suminka(rzeka Suminka),la paysage est joli(piękny krajobraz) oto tekst który anpisałam:

J'aime beaucopu Lyski, C'est une ville au sud de la Pologne. C'est une ville pres de Rybnik e Rydułtowy. On peut visiter beaucoup l'elise. Ste Martaurete, le parc de Cisterseus et l'riniere Suminka. Il u beacoup de foret. La paysage est Joli.

Prosze o sprawdzenie i jak byscie mogli cos do tego dodac, napeno nie znacie tego miejsca ale gdybyscie mogli podac jeszcze kilka zdan które by mozna było dopisac...!!PROSZEEEE!!
J'aime BEAUCOUP Lyski C'est une ville [SITUÉE] au sud de la Pologne [PRÈS] de Rybnik e Rydułtowy. On peut Y [na pewno nie beaucoup] visiter l'ÉGLISE DE SAINTE-MARGUERITE, le parc cistercien et UNE RIVIÈRE Suminka. Il Y A beaUcoup de FORÊTS. LE paysage est joli.

»

Pomoc językowa