Bardzo proszę o tłumaczenie!!dz z górydobrodusznym

Temat przeniesiony do archwium.
Muszę napisac pracę o studniówce.Prosze o przetłumaczenie.

Mój Bal maturalny odbył się 15 stycznia w restauracji Grand Pol w Bytomiu.W tym dniu wszyscy uczniowie klas trzecich mojej szkoły przybyli na zabawę ze swoimi nauczycielami.Uczniowie przychodzili z osobami towarzyszącymi bądz samemu.Zabawa rozpoczynała się o 18.Przed częscią oficjalną były jeszcze próby poloneza.Po nich rozpoczęła się część oficjalna.Najpierw wybrani uczniowie tańczyli poloneza ze swoimi nauczycielami a nastepnie tańczyla go każda klasa po kolei.Wszyscy byli ubrani bardzo elegancko.Chłopcy w eleganckie garnitury a dziewczyny modne kreacje.Ja miałam ubraną brązowo złota suknię.Sala była przystrojona balonami i innymi ozdobami.Nastepnie uczniowie składali podziękowania i kwiaty na ręce dyrektorki i nauczycieli.Po tym były zdjęcia klasowe.Po części oficjalnej rozpoczęła się dyskoteka.Do dyspozycji był DJ oraz zespoł który gral starsze piosenki.Wszyscy świetnie się bawili.zabawa trwała do 5 00.Zmęczona ale szczęśliwa pojechalam do domu gdzie odpoczywałam.FIN

Proszę Dobrych ludzi o przetłumaczenie!
Le bal à l'occasion de mon examen du baccalauréat s'est déroulé le 15 janvier au restaurant Grand Pol à Bytom.Ce jour là tous les étudiants de classe de troisième de mon école sont arrivés à la fête avec leurs enseignants.Les étudiants venaient soit accompagnés soit seuls.La fête commençait à 18 h .Avant la partie officielle il y avait encore des répétitions de la polonaise.Aprés celles-ci la partie officielle commença. Des élèves d'abord choisis dansèrent la polonaise avec leurs enseignants et ensuite chaque classe à tour de rôle.Tous étaient vêtus trés élégamment.Les garçons dans des complets trés chics et les filles dans des tenues à la mode.Je portais une robe de couleur bronze-or. La salle était décorée avec des ballons et avec d'autres effets.Ensuite les étudiants remerciaient et remettaient des fleurs entre les mains de la directrice et entre celles des enseignants.Ensuite est venu le moment des photos de classe.Aprés la partie officielle commença la soirée discothèque.Il y avait à disposition un DJ (disk-jockey ?) ainsi qu'un ensemble qui jouait des airs plus anciens .Tout le monde s'est amusé à merveille.La fête dura jusqu'à 5 h du matin.Fatiguée mais heureuse je suis rentrée à la maison où je me suis reposée.FIN

« 

Egzaminy