Tłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Cze, to znowu ja :)! Mam napisać na poniedziałek jeszcze 2 wyprcowania, profesorka obiecała, że to ostatni warunek dla mnie do oceny. Bardzo Was prosze o pomoc!!! To niezwykle ważne... Z górdzy dziękuję za tłymaczenie i zrozumienie :)

to teksty;

1) Moim wymarzonym zawodem jest historyk lub weterynarz. Od kiedy pamiętam chciałem badać przeszłość lub zwierzęta. Kocham futrzaki.
Jak miałem 7 lat, dziadek opowiadał mi niesamowite historie. Opowiadał mi o królach, rycerzach, wojnach, bohaterach. Wytłumaczył mi wiele spraw. Dlatego chciałbym zostać historykiem. Chciałbym zwiedzać stare zamki, muzea, czytać stare dokumenty, odkrywać tajemnice, wędrować szlakami ludzi z przeszłości.
Weterynarzem chciałbym zostać bo lubię zwierzęta. Lubię się bawić ze zwierzętami. Kiedy byłem mały mieszkałem na wsi, opiekowałem się kozami, krowami, kurami, kaczkami. Miałem 2 psy. Myślę, ze zwierzęta mnie lubią. W przyszłości chciałbym im pomagać lecząc je. Każdy potrzebuje kontaktu ze zwierzętami.
Mam wiele marzeń. Nie wiem kim będę w przyszłości. Zostanę historykiem, który ma dużo zwierząt. Albo zostanę weterynarzem, który czyta historyczne książki.

2) Mam wiele ulubionych rozrywek. Kiedy mam czas wolny, spędzam go aktywnie. Wymyślam sobie zajęcia. Lubię eksperymentować. Lubię robić nowe i ciekawe rzeczy.
Najwięcej czasu wolnego mam w wakacje. Jeżdżę wtedy na rowerze, biegam, pływam, spaceruję. Lubię sport i spędzam czas wolny aktywnie. Chodzę z kolegami grac w piłkę, koszykówkę. Wieczorami spotykamy się w restauracji, lub u kogoś w domu. Zazwyczaj oglądamy mecz w telewizji, rozmawiamy, śmiejemy się, gramy w karty.
Kiedy chodzę do szkoły, czas wolny mam tylko w weekend. Zazwyczaj czytam wtedy książki, chodzę na spacery lub odwiedzam znajomych. Nie potrafię leniuchować. Muszę coś robić. Jestem pracusiem. Nawet czas wolny spędzam aktywnie.
Każdy spędza czas wolny w wyjątkowy sposób. Ja nie lubię się nudzić, dlatego robię tak wiele rzeczy. Moim marzeniem jest mieć więcej czasu wolnego. Chciałbym więcej czasu spędzać z przyjaciółmi.
A może by tak odrobina pracy własnej ?
mam prosbe... bede pisala prace na temat poematu ktory czytalismy... a ja nie jestem pewna czy dobrze przetlumaczylam go sobie.. mozecie mi pomoc???
"... si tu peux supporter d'entendre tes paroles
travesties par de gueux pour exciter des sots
et d'entendre mentir sur toi leurs bouches folles
sans mentir toi-même d'un mot"
Już tłumaczyłem, ze to naprawdę wyjątkowa sytuacja! Proszę o pomoc osoby, którym nie sprawi trudności przetłumaczenie tego tekstu! Uznajcie to jako przysługę dla mnie...

Błagam pomóżcie!!!
Pomożecie?? Bardzo proszę!!! ;(
proszę ;(
Prosze przynajmniej o jeden tekst! To arcyważna sprawa, zlitujcie się..., mogę w zamian pomóc komuś z angielskiego, historii lub z Wosu. Jestem naprawdę chętny do pomocy...
halo jest tam kto?
nie
przeczytaj co napisała ci beb
jestesmy, jestesmy
ale twoja praca jest dosyc dluga, wiec w weekend nie chce sie nikomu tego pisac...
trzeba bylo pomyslec o korkach i bys mial napisane w godzine czasu i na pewno czegos bys sie nauczyl...
Słuchajcie naprawdę nia mam czasu na pisanie tych prac kuje na powtórkę z histy. Teraz żałuję, ze nie poszedłem na korki. Dla kogoś kto zna francuski, ten tekst to jest dosłownie chwila roboty. Ja uczę się francuskiego od paru miesięcy, męczyłbym się z tymi tekstami ze 3 godziny minimum i zrobiłbym tuziny błędów. Gdzie do niczego ta praca mi się aktualnie nie przyda, bardziej pożyteczna będzie nauka z historii i przygotowywanie się do matury. dlatego proszę jeszcze raz, ludzi, dla których ten tekst nie sprawi żadnej trudności o tłumaczenie. Przynajmniej jeden...bardzo, bardzo proszę...

Wiem beb i wszyscy mają rację, ale to WYJĄTKOWA sytuacja...zrozumcie... ;(
mam prożbe .. zadano mi 200 zdan z franca tz, zdania ze strony czynnej na biernej czasowniki nie moge sie powtarzac i w różnych czasach zdania maja byc mam kilka zdan ale nie wiem czy sie wyrobie prosze o kikla przykładów
no nie wiem jak Was prosić...
Adam Słodowy - "Zrób to sam"
ile razy mam pisać, że tu nie odrabia się zadań domowych za leniuchy, które zamiast ruszyć głową, którą mają pewnie dlatego, żeby im się ciało głupio nie kończyło, "zlecają" do zrobienia ludziom, którzy się na tym "znają"?

może napisz to od razu po francusku, abyś mógł użyć słownictwa i konstrukcji gramatycznych, które znasz lub powinieneś znać, a ktoś poprawi ci najardziej rzucające się w oczy błędy (może kogoś jeszcze nie zniechęciłeś) - nawet, jeśli ktoś by ci to przetłumaczył, praca niesamodzielna byłaby rozpoznawalna

nie marudź, że nic nie potrafisz, bo skoro zadali ci takie zdanie, to musieli cię czegoś najpierw nauczyć

do roboty, bo niedzielne popołudnie mija nieubłaganie
każda sytuacja jest wyjątkowa - mi się dziś wyjątkowo nic nie chce, a i inni na pewno również mają coś do zrobienia, bo nie tylko ty się uczysz :)
zdawałeś już maturę? Zadawałeś ją może z historii? Ja mówiłem o wyjątkowej sytuacji, a nie wyjątkowym zadaniu...
Uczę się francuskiego od paru miesięcy!!! I to w klasie maturalnej...

Ale rozumiem Was!!! Sorka, rzeczywiście strasznie marudziłem, ale to dlatego, ze zależało mi na tych wypracowaniach. Przepraszam, że tak trułem. NAuczycielce powiem prawdę, niech mi wpisuję jedynki, ważniejsza dla mnie jest historia...

Pozdrawiam serdecznie i wybaczcie..ah... przez natłok nauki czasami się nie kontroluję...
Hej, nie martw sie tak..:) Ja Ci pomoge, o ile jeszcze nie jest za pozno. Napisz mi swoj mail i jeszcze dzis wieczorkiem dostaniesz tlumaczenie.
Pozdro, moj mail to [email]

CREPIQUE POMAGA WSZYSTKIM!:)
>CREPIQUE POMAGA WSZYSTKIM!:)

nawet najwiekszym frajerom,
a potem sie dziwi ze dziekuje nawet nie dostanie...
Dzieki za komentarz... Nie byl potrzebny. Poza tym ten tekst to jest dla mnie minutka roboty, wiec mam niewiele do stracenia. A tak poza tym to wlasnie ci najwieksi frajerzy potrafia podziekowac, par contre ceux qui font grosse tête font vraiment chier, sourtout moi!!!!!!
à moi.
minutka roboty minutką roboty, ale odwalenie za kogoś zadania domowego nie jest chyba pomocą, nie?

jak ktoś ma zadanie do zrobienia i budzi się z nim w niedzielę, to sorry gregory, ale palcem nie kiwnę, dopóki sam czegoś nie zrobi, na przykład swojego zadania, choćby na miarę swoich możliwości. w końcu po coś ma to zadane, nie?

każdy ma full roboty, w tym wypadku pewnie pół klasy miało do zakucia historię i odrobienie pracy domowej. i reszta najpewniej poradziła sobie z tym sama, tak jak mogła. może mam przesadne podejście do uczciwości, ale w takiej sytuacji odrobienie zadania za kogoś lub zlecenie komuś do odrobienia jest po prostu nie fair. w takich przypadkach nie pomagam, chłopak nawet nie wysilił się, aby samemu coś skrobnąć

bez urazy
pzdr
Jeśli naprawdę chcemy komuś pomóc, to pomóżmy mu i WYTŁUMACZMY, a nie dawajmy do bezmyślnego przepisania, zresztą zainteresowanych odsyłam na ostatni wątek o "życzliwości" i kąśliwych uwagach ("Do wszystkich tutaj "- tak się ten wątek chyba nazywał) :)
Prośba jest nadal aktualna. :( Chciałem być szczery, podszedłem do nauczycielki powiedziałem, że mam natłok nauki, że nie zdążyłem napisać tych wypracowań i, ze tematy są za trudne. Bo uczę się bardzo, bardzo krótko....puenta nauczycielki była krótka...

"Jesteś beszczelny!!! Masz 1!!! i dwa karne wypracowania...opisz ulubioną książkę oraz napisz jak kobiety radzą sobie na dzisiejszym rynku pracy!!"

Ja, który uczę się 5 miechów francuza... napiszę ile potrafię...i zamieszcze z prośbą o pomoc z błędami...ah...
szczerość nie popłaca!! ;)
Odwołuję prośbę o pomoc... Zacząłem pisać o tej książce. I jednak przetłumaczę te teksty, bo są łatwiejsze. Jeśliby był ktoś miły to może mi pomóc z ulubioną książką, zaraz zamieszcze po polsku. A za jakieś 2 godziny, tamte 2 pierwsze po francusku...ah mam francuski dzień...
To opis książki, teraz piszę tamte tematy po francusku....(o zgrozo!)

Moją ulubioną książką jest „Oskar i pani Róża”. Książka została napisana przez Erica Emmanuela-Schmitta. Opowiada ona historię małego chorego chłopca.

Główny bohater, Oskar, ma 7 lat. Oskar jest bardzo chory. Umrze za 30 dni. Spotyka panią Różę. Opowiada mu ona niezwykłe historie. Razem radzą sobie z chorobą. Chłopiec umiera.

Historia pokazuję kruchość życia, przemijanie czasu. Należy cieszyć się życiem jak Oskar. Chłopiec ma 7 lat. Oskar jest nauczycielem najtrudniejszej z nauk. Jest on nauczycielem życia. Książka mówi o poważnych sprawach w prosty sposób.

„Oskar i pani róża” to książka, którą przeczytałem 5 razy. Czytam ją kiedy mam problemy. Polecam ją każdemu, kto zapomniał jak dzieci patrzą na świat. Uczmy się od dzieci radości z życia.
Drogi Michale,
masz racje calkowita!!szczerosc nie poplaca i zwykla prosba tez nie. Ja przez te twoje wypracowania zdazylam sie tylko powkurzac na forum na innych, ktorzy skrytykowali to ze chcialam Ci pomoc. Oto dowod; poczytaj sobie najpierw
http://www.francuski.ang.pl/polacy_pisane_mala_litera_3903.html

A tak w ogole, to na twoim miejscu nie pisalabym juz prosb o te tlumaczenia, bo naprawde jestes tu juz "SPALONY" i nikt nie chcal Ci pomoc, wiec.... lepiej od razu wyslij mi te opowiadania na maila [email]

Ja Ci pomoge,bo lubie to robic i NIC mnie to nie kosztuje, poza moze chwila czasu. A reszta niech sobie mowi co chce, ze robie Ci za frajera, losia itp.

NO CHYBA ZE KOCHANI FORUMOWICZE ZMINILI ZDANIE?:):):) I POMOGA MOZE?

Pozdro! Nie martw sie francuskim, napewno z czegos innego jestes lepszy, chocby z twojej ukochanej historii:)
A twoja nauczycielka nie jest beszczelna,tylko WYMAGAJACA! Pamietaj o tym-bo ja tez bylam nauczycielem i powiem szczerze ze nie lubie jak sie ich obraza:)
Jejku ja bym w życiu nie powiedział, ze nauczycielka jest beszczelna... Broń Boże! Szanuję wszystkich nauczycieli. To ona mnie wyzwała od beszczelnych... ;)
Aha. No to faktycznie...ze byla bezczelna:p
Ja nie wyzywalam swoich uczniow-taka mala roznica:p
Napisałem do Ciebie e-mail...heeh no i pisze sie !!bezczelna!! A ja za 2 miesiące piszę maturę...chyba przeuczony jestem :P

Jak znajdziesz czas odpisz na meile. Z góry serdecznie Ci dziękuję. Nie tylko za pomoc, ale za coś więcej.. :D
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |

»

Pomoc językowa