Cze, to znowu ja :)! Mam napisać na poniedziałek jeszcze 2 wyprcowania, profesorka obiecała, że to ostatni warunek dla mnie do oceny. Bardzo Was prosze o pomoc!!! To niezwykle ważne... Z górdzy dziękuję za tłymaczenie i zrozumienie :)
to teksty;
1) Moim wymarzonym zawodem jest historyk lub weterynarz. Od kiedy pamiętam chciałem badać przeszłość lub zwierzęta. Kocham futrzaki.
Jak miałem 7 lat, dziadek opowiadał mi niesamowite historie. Opowiadał mi o królach, rycerzach, wojnach, bohaterach. Wytłumaczył mi wiele spraw. Dlatego chciałbym zostać historykiem. Chciałbym zwiedzać stare zamki, muzea, czytać stare dokumenty, odkrywać tajemnice, wędrować szlakami ludzi z przeszłości.
Weterynarzem chciałbym zostać bo lubię zwierzęta. Lubię się bawić ze zwierzętami. Kiedy byłem mały mieszkałem na wsi, opiekowałem się kozami, krowami, kurami, kaczkami. Miałem 2 psy. Myślę, ze zwierzęta mnie lubią. W przyszłości chciałbym im pomagać lecząc je. Każdy potrzebuje kontaktu ze zwierzętami.
Mam wiele marzeń. Nie wiem kim będę w przyszłości. Zostanę historykiem, który ma dużo zwierząt. Albo zostanę weterynarzem, który czyta historyczne książki.
2) Mam wiele ulubionych rozrywek. Kiedy mam czas wolny, spędzam go aktywnie. Wymyślam sobie zajęcia. Lubię eksperymentować. Lubię robić nowe i ciekawe rzeczy.
Najwięcej czasu wolnego mam w wakacje. Jeżdżę wtedy na rowerze, biegam, pływam, spaceruję. Lubię sport i spędzam czas wolny aktywnie. Chodzę z kolegami grac w piłkę, koszykówkę. Wieczorami spotykamy się w restauracji, lub u kogoś w domu. Zazwyczaj oglądamy mecz w telewizji, rozmawiamy, śmiejemy się, gramy w karty.
Kiedy chodzę do szkoły, czas wolny mam tylko w weekend. Zazwyczaj czytam wtedy książki, chodzę na spacery lub odwiedzam znajomych. Nie potrafię leniuchować. Muszę coś robić. Jestem pracusiem. Nawet czas wolny spędzam aktywnie.
Każdy spędza czas wolny w wyjątkowy sposób. Ja nie lubię się nudzić, dlatego robię tak wiele rzeczy. Moim marzeniem jest mieć więcej czasu wolnego. Chciałbym więcej czasu spędzać z przyjaciółmi.