proszę o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
czy może mi ktoś przetłumaczyc takie zdania?
1. zabroniła mu wziąć udział w tej podróży, o której marzył.
2. dzień, w którym go spotkałam, był najpiekniekszym w moim zyciu. To moje najlepsze wspomnienie.
Je l'ai interdit de prendre part au voyage dont il rêvait.

Le jour, où je l'ai rencontré, était celui le plus beau dans ma vie. C'est mon souvenir le meilleur.

prosze kogoś o ew. korekte.
wydaje mi się, że Je l'ai interdit powinno być elle l'a interdit. Pozdrawiam
zgadza się. źle przeczytałem poprostu. dzięki :)
dzięki piekne
dzieki piekne:*:*
móglbyś napisać za mnie prace???albo mi pomóc w napisaniu jej???temat jest zaciągniety z jkaiejś starej matury....: dans ma vie je n'avait qu'un vrai ami. byłabym wdzięczna, bo mam wielki problem z tym
napisz po polsku - będziemy tłumaczyć :)

pozdro
ja tak napisze.. więc jeśli możesz to je pozmieniaj...tak żeby to było rposte...
gramatyka:
le passe compose z avoir i etre
l'imparfait
le prenoms cod i coi
la negation ne ...pas ne...plus ne...rien ne...jamais
les participes passes
le futur simple
l'expresion du futur: present, futur proche, futur simple
la condition/ si+present, futur
le moment: quand_ futur
autres verbes irreguliers au futur
jeszcze do opisu mojej Agatki dodam:

Agata lubi ubierac się w ubrania sportowe, żadko nosi elegancki- ubiera je tylko kiedy idziemy na koncert, jedziemy do opery, która znajduje się we wrocławiu. Agata tak jak ja lubi bizuterie. Uwielbia nosić pierścionki, kolczyki a także ma ładny szykowny zegarek. Jest osobą bardzo skromną, miłą, sympatyczną, wesołą, wysportowaną, utalentowana. Lubi techno, pop, dance i hip hop. Interesuje się muzyką, sportem i hotelarstwem. W przyszłości będzie pracowała w hotelu lub rezydencji. Uwielbiam tak jak ja zwierzęta - ma pas o imieniu Flora. Lubi podróże, zwiedziała prawie cały świat - z wyjątkiem Ameryki i Australii. Jest osobą niezwykle pogodną i pomocną. Zawsze służy dobrą radą.
mam nadzieje że Cię nie przestraszyłam tym..
i mam nadzieje że mi pomożesz cos napisać:* pozdrawiam buźka czekam na wiadomość
elle lui a interdit de participer/prendre part au voyage dont il rêvait
interdire à qqn

le jour où je je l'ai rencontré était le plus beau de (toute) ma vie
c'est mon meuilleur souvenir
dziekuje pieknie:)...może pomożesz mi w pracy..:) którą zaczełam pisac..i chciałabym by ktoś mi tu napisał a ja dopisze ja sobie do swojej pracy:)
moge ci poprawic
Z całym szacunkiem dla Ciebie, Werciu, ale to Ty powinnaś to napisać. Spróbuj coś zrobić, a my Ci tutaj chętnie pomożemy, ale na pewno nie odrobimy Twoich zadań. Powodzenia:)
to ja nie skomentuję :P
zaczęłam pisać prace o swojej przyjaciółce pomozesz mi??plissek przetłumacz mi te zdania
1. Dzieki tej szkole w przyszłości będzie pracowała w hotelu lub rezydencji
2. jesli chodzi o jej ulubioną muzykę, ona ....
3. tak jak ja lubi...
4. zaprzyjaźniłyśmy się podczas wakacji po ukończeniu podstawówki.
5. Moge zawsze na nią liczyćJest wspaniałą przyjaciółką, kocham ją jak własną siostre.
6. to jest moja prawdziwa przyjaciółka
7. nasi znajomi mówią często że jesteśmy papużkami nierozłączkami.
8. jest osobą niezwykle pogodną i pomocną.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa