1zadanie prosze pomozcie

Temat przeniesiony do archwium.
hej mozecie mi pomoc z zadaniem-troche wiem o co chodzi ale wole spytac sie "zawodowców" a tez zbytnio czasu nie mam ;/
1.Wstaw czasowniki w odpowiedniej formie czasu terazniejszego:
Les touristes (se doucher).......et ils (se reposer)......un peu.
Moi, je (se laver)......à 6h, je (se laver)......et je (se preparer).....pur aller à l'ècole.
Nous (s'amuser).....bien en vacancer:nous (se baigner)....
Nous (se bronzer)......et nous (se reposer).....
Z góry dziękuje i pozdrawiam ;*
Les touristes se douchent et ils se reposent un peu.rnMoi, je me lève à 6h, je me lave et je me prepare pur aller à l'école.rnNous nous amusons bien en vacances: nous nous baignons.rnNous nous bronzons et nous nous reposons.rnrnNie ma za co. Był błąd z akcentem w école i błąd logiczny - 2 razy se laver, więc zamieniłem jedno na se lever. Nie mam ze sobą słownika, ale chyba jest "les vacances":D. Trochę dziwne jest to, że nie wiesz, o co chodziło... Chyba totalnie zlewasz na naukę tego języka.
nie zalewam tego jezyka i powiedziałam ze mniej wiecej wiem o co chodzi;/sory ale po jedynych 13h spania przez cały weekend a dzis mam tak zabiegany dzien (wczoraj nie był lepszy),ze zapominam jak sie nazywam a mam pisac po francusku i odmieniac;/blah;/niektorzy rozumieja ale mimo wszystko dziękuje za tłumaczenie tekstu bardzo tnx

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa