śniadania w Polsce....

Temat przeniesiony do archwium.
Czy moze mi ktos napisac kilka zdan (5-6) o tym co jadamy (my,Polacy)na śniadania?Bardzo bede wdzieczna:)
Sądzę, że typowe śniadanie w Polsce niewiele różni się od tego, serwowanego w innych krajach świata.
Królują najróżniejsze rodzaje kanapek: z wędliną, żółtym serem i warzywami (sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka... etc.) bądź też na słodko: z dżemem czy kremem czekoladowym. Do tego coś do picia: herbata, kawa lub mleko czy kakao. Często spotyka się również różnego rodzaju zupy mleczne: począwszy od domowych: kaszy manny, ryżu na mleku, a skończywszy na gotowych, dostępnych do kupienia w każdym spożywczaku, płatkach śniadaniowych.
Osobiście, najczęściej jem na śniadanie kanapki z żółtym serem, cebulką i pomidorem, przygotowane przez moją cudowną mamę. Jednak gdybym miała przyrządzać coś sama, wybrałabym zapewne płatki kukurydziane, ze względu na szybkość i prostotę ich przygotowania.

:D
no tak,ale mi chodzilo o to,zeby to napisac po francusku:Ppo polsku ot ja wiem:P
i co jeszcze za ciebie zrobic?
a moze by sie tak wysilic, napisac samemu i poprosic o poprawe?
Takich to tylko - za przeproszeniem - w dupę kopnąć (w samolocie krążącym nad Bałtykiem), coby sobie dla rozrywki popatrzeć czy równo do morza spadają... :D
heh,dziekuje bardzo,kochani jestescie
Cała przyjemność po naszej stronie :P
Temat przeniesiony do archwium.