instrukcja obslugi aparatu cyfrowego

Temat przeniesiony do archwium.
hejka !

mam problem; brat ma aparat cyfrowy tylko ze nie ma istrukcji po polsku
ale jest za to po francusku no i nie rozumiem dwoch funkcji tzn nie potrafie rozroznic jednej od drugiej:) pomozecie???

P - selectionnez ce mode pour prendre des photos avec plus de reglages disponibles

A - selectionnez ce mode pour prendre des photos de la maniere la plus simple en laissant l'apparail photo numerique regler la plupart des parametres

rozumiem ze obie te funkcje ustawiaja parametry automatycznie ale jaka jest roznica miedzy nimi?? nie wiem co ma znaczyc przy P to reglages???
Mówiąc krótko chodzi o to, że w trybie P możesz samemu decydować o różnych ustawieniach i parametrach, podczas gdy w trybie A wszystko jest ustawiane automatycznie.

Jak rozumiem, w tym przypadku tryb A to chyba odpowiednik normalnego trybu Auto, bo zazwyczaj w A można wybierać przesłonę, a tu piszą, że w A wszystko jest automatycznie... I jeśli to A traktowac jako standardowe Auto, to w P możesz wybierać balans bieli, ustawienia kontrastu, ISO, rodzaj błysku lampy itp., a w A(Auto) nie możesz. Ale to tylko takie gdybanie, najlepiej takie rzeczy wychodzą "w praniu" ;-)
Reglages-to najprawdopodobniej regulacje.
Z tego,co napisałeś/aś pierwsza funkcja pozwala na osobiste ustawienie rozmaitych parametrów wg włąsnego uzanania.
Druga funckja pozwala na wykonywanie zdjec w sposób łatwiejszy,mozna powiedziec automatyczny (pewnie stad to A),aparat sam ustawia funkcje,a Ty tylko pstrykasz:)
reglages = jak dla mnie ustawienia, parametry :)
Cos w tym stylu,wiadomo o co chodzi:)
Réglable=regulowany
bardzo bardzo Wam wszystkim dziekuje!!!:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa