HeJo!!=) Mam do zrobienia bardzooo trudne zadanie (dla mnie oczywiście=D) z francuskiego. Muszę porównać np. jaką wole restaurację, czy muzykę. Napisałam po polsku. Proszę przetłumaczcie mi te pare zdań. Z góry bardzo dziekuje.
1.Wolę les restaurants chinois niż les restaurants français, ponieważ sajgonki są lepsze od żabich udek.
2.Wolę la langouste à l'américaine niż le lapin à la moutarde, ponieważ skorupiak :D jest mniejszy od królika.
3.Wolę les voyages organisés niż la découverte individuelle, ponieważ les voyages są przyjemniejsze od odkryć.
4.Wolę la location d'un appartement od le camping, ponieważ apartament jest wygodniejszy od namiotu.
5.Wolę le café au lait niż le café expresso. Le café au lait jest słodsza niż le café expresso.
6.Wolę l'impressionnisme od l'art abstrait. l'impressionnisme są ciekawsze od l'art abstrait.
7.Wolę tańczyć przy muzyce techno niż rock, ponieważ techno jest szybsze.
8.Wolę kochających się rodziców od rozwiedzionych, ponieważ są mniej zdenerwowani.
9.Wolę les cours de danse africane ou de guitare flamenco od les musees, les magasins, le cinéma jako distractions (zabawy) après le travail, ponieważ kultura nowego kraju jest bardziej interesująca niż zwyczajne kino.
to tyle. narazie.papatki=)