Pomocy :(

Temat przeniesiony do archwium.
witam wszystkich serdecznie, mam problem poniewaz musze opisac jakies wypadek samochodowy po francusku jakas histrie zwiazana z tym moze miec tylko kilka zdan, a ja nie umiem i nie rozumiem tego pieknego jezyka, a sam ze slownikimem nie daje rady, wiec prosze o pomoc by kos napisal mi jakas historie zwiazana z wypadkiem samochodowym, np ze rowerzyste potracil samochod, rowerzysta doznal bardzo powaznych obrazen, byl w ciezkim stani i wpgole cos takiego a musialbym miec to na jutro ;/ z gory dziekuje zyczliwym ludza
:(
nie wiem czy juz nie za pozno...:(

J'ai vu un accident. L'accident s'est produit dans la rue près de ma maison. La route était glissant. La voiture a freiné brusquement et elle a dérapé. La conducteur a renversé un cycliste. Les dégâts ne sont pas grands heureusement. Le cycliste avait le bras casseras. La voiture avait les phares cassées et le retroviseur cassé:)

(widzialam wypadek. Wydarzyl sie na ulicy obok mojego domu. Droga byla śliska. Samochod gwaltownie zachamowal i wpadl w poslizg. kierowca potracil rowerzyste. Szkody nie sa na szczescie duze. Rowerzysta mial zlamana reke. Samochod mial rozbite lampy i lusterko.)

niestety nie jestem pewna na 100% czy nie ma tu bledow:(
nawet nie wiem jak Ci dzikowac, uratowalas mi skore naprawde piekne dziki, chodz Ci nie znam jestes najmilsza osoba z ktora mialem dziisja doczyniena dzieki
prosze bardzo:) ciesze sie ze moglam pomoc:) a i mam nadzieje ze nie ma w tym zbyt wielu bledow;) pozdrawiam:)