Matura i ocena koncowa

Temat przeniesiony do archwium.
Mam napisał dwa wypracowania za ktore dostane 2 oceny, beda to oceny decydujace o mojej ocenie z francuskiego na koniec klasy 3 LO. Francuski olewam i go nie zdaje, ale chce miec ocene dobrą. Dlatego proszę o pomoc.

1)
W czasie wakacyjnego kursu językowego zgubiłeś/łaś ważny dla Ciebie przedmiot.
Napisz ogłoszenie, w którym:
• napiszesz co zgubiłeś/łaś,
• poinformujesz, gdzie zgubiłeś/łaś tę rzecz,
• opiszesz ten przedmiot,
• napiszesz dlaczego jest on dla Ciebie tak ważny.

2)
Podczas wakacji pracowałeś/łaś w kawiarni jako kelner/ka. Napisz list do swojego
francuskiego kolegi, w którym:
• podziękujesz za kartkę i zapytasz o jego wrażenia z wakacji,
• poinformujesz go, o podjęciu przez Ciebie wakacyjnej pracy i podasz powód jej
podjęcia,
• opowiesz, jak wyglądał Twój dzień pracy i napiszesz, co było dla Ciebie
najtrudniejsze,
• napiszesz, czy to nowe doświadczenie podobało Ci się i zaproponujesz wspólną pracę podczas następnych wakacji.

To są zadania z matury probnej jezyka francuskiego styczen 2009. esli ktos to pisał, raczej nie bedzie problemu? Przepisac swoja wersje i gotowe :D

Pzdr i licze na pomoc!

btw znając szlachetnosc i bezinteresownosc polakow moge juz sam zaczac pisac ... licze na cud xD
No cóż, skoro, jak piszesz, francuski olewasz, a chcesz mieć ocenę dobrą, to rzeczywiście liczysz na cud. Wydaje mi się, że nie wszyscy rozumieją istotę tej strony. Pomoc w nauce nie polega chyba na odwalaniu za kogoś roboty. Jak w ten sposób ta osoba ma się nauczyć?
Wiem, pewnie z innej epoki jestem i macie mnie dosyć, ale pisanie za kogoś prac z nauką nie ma nic wspólnego.
A wracając do Twojej prośby, chętnie pomogę (coś wyjaśnię, sprawdzę błędy, etc.), ale nie napiszę za Ciebie. Spróbuj sam coś stworzyć i wtedy tu wróć.
Ale jeśli ja to napisze, to będzie około 80% do poprawy, czyli lepiej napisać od początku xD jutro postaram sie cos skleic :d
Uwierz, nawet jakby wszystko miało być do poprawy, to i tak lepiej jak to zrobisz sam. Bo wówczas masz realne szanse na skorzystanie z pomocy (zobaczysz co jest źle i jak powinno być). Posłuchaj rad starszego, doświadczonego kolegi. ;-)
W takim razie do jutra.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie