Witam.
Oto moje zadanie; mam zaprosic kolegę z Francji do Polski na wakacje, on jednak ma w planach Azję. Proszę o sprawdzenie i poprawienie błędów, moje propozycje;
Salut Matthieu!
Zapraszam Cię do siebie na nadchodzące wakacje.
>>Je vous invite à moi-même pour les vacances à venir.
Polska to bardzo interesujący kraj.
>>La Pologne est un pays très intéressant.
Polska słynnie głównie z jej zabytków oraz kultury. To tu urodziło się wiele znanych na całym świecie osobistości, chociażby jak Tadeusz Kościuszko, Mikołaj Kopernik, Fryderyk Chopin,
>>La Pologne le plus célèbre de ses monuments et la culture. C'est là où vous êtes né un grand nombre de personnalités de renommée mondiale, alors même que Tadeusz Kosciuszko, Nicolas Copernic, Frédéric Chopin,
Kraj obfituje w sztukę, kulturę i bogatą historię. Polska ma wszystko czego potrzeba do uczynienia wakacji niezapomnianymi.
>>Le pays est riche en art, la culture et l'histoire riche. La Pologne a tout ce qu'il faut pour rendre les vacances mémorables.
Scenerie oraz bogactwo natury usatysfakcjonują nie tylko miłośników przyrody, dadzą również możliwość do uprawiania różnorodnych zajęć rekreacyjnych.
>>Décor et la richesse de la nature non seulement à satisfaire les amateurs de nature, donnera l'occasion de participer à une variété d'activités récréatives.
Obszar wielkich jezior – idealny do uprawiania sportów wodnych, podczas gdy góry Bieszczady, są wspaniałym miejscem dla miłośników pieszych wędrówek.
>>Région des Grands Lacs - idéal pour les sports d'eau, tandis que les montagnes de Bieszczady sont idéales pour la randonnée.
Polska jest coraz bardziej popularna wśród krajów turystycznych, i jest wielu turystów odwiedzających to miejsce co roku.
>>La Pologne est un des destinations touristiques de plus en plus populaire, et il ya beaucoup de touristes visitant cet endroit chaque année.
Mam nadzieję że zdecydujesz się przyjechać do mojego pięknego kraju.
>>J'espère que vous décidez de venir à mon beau pays.