Po męczącym tygodniu w szkole warto jest odpocząć. W sobotę pójdę na dodatkowe lekcje. Zrobię zakupy i pomogę w zajęciach domowych. Posprzątam mój pokój, podleje kwiaty, pozmywam naczynia i zrobię pranie. Wieczorem obejrze film i poczytam książki. Potem wezmę prysznic, posłucham muzyki i pójdę spac. W niedziele odrobię moje lekcje i pomogę mamie w przygotowaniu obiadu. Po południu odwiedze moją babcię i pójdę na spacer do lasu. Wieczorem spotkam się z przyjaciółmi i razem pójdziemy do kina.
Après une semaine bien remplie à l'école, vous voudrez peut-être pour se détendre. Samedi je prendri la leçon particuliéra. Je ferai de achats et je les traveux ménagers. j'aspirerai la chambre, j'aspirerai les fleurs, je ferai la vaisselle et je ferai la lessive. Soir je regardai le film et je lirai des livres. Je prendrai une douche, j'écoutai la musique et je couchai. Dimanche je ferai me devoirs et j'aiderai ma mam à la cuisine. Après-midi j'irai à ma grand-mere et j'irai se promener dans les bois. Soir je rencontrai des amis et nous irons au cinéma.
Bardzo proszę o sprawdzenie i jeśli ktoś miałby jakiś ciekawy pomysł co można by jeszcze dodac to będę bardzo wdzięczna. Nauczyciel powiedział, że ma byc kreatywnie, a ja nie mogłam wymyślec nic więcej:)