Ściągnij sobie z "chomikuj" - Francuski kurs podstawowy EDGAR i tam są nagrania z wymową. Sama z tego korzystam i się uczę bo koresponduję z Francuzem ;)
Avithor
07 wrz 2011
Wole jednak żeby mi koś napisał jak się czyta każdy wyraz (od ETRE w dół) z wyżej wymienionych.
edytowany przez Avithor: 07 wrz 2011
arc_en_ciel
07 wrz 2011
Myszka ma rację. Nie da się w pełni oddać francuskiej wymowy, nawet używając polskich znaków.
Avithor
08 wrz 2011
Napiszę tak - jeśli ktoś nie ma zamiaru napisać mi od siebie jak się czyta to o co prosiłem, niech nie pisze. Nie raz mi pomożono już poprzez pomoc użytkownika, a nie kurs i z pomocy byłem bardzo zadowolony, dlatego temat nie uważam za zamknięty.
myszkaaa154
08 wrz 2011
mała uwaga: "POMOŻONO"... Czy ktoś kiedyś słyszał takie słowo??? Bo raczej chyba nie używa się takiego sformułowania w poprawnej polszczyźnie...
Ale OK. Już się zamykam!!! Hahahahahaha :D
edytowany przez myszkaaa154: 08 wrz 2011
kinnomannka
08 wrz 2011
dobra, niech się cieszy. Ja nie chce mu się sciągnąć programu to znaczy ze nie ma zapału do języka i dobrą wymowę ma w dupie. ;/
że słi
tü e
il/ el/ ą e
nu som
wuz et
il są
el są
że
tü a
il/ el/ ą a
nuz awą
wuz awe
ilz ą
elz ą
ü- jak czytać? ukłądasz usta jak byś chiał powiedzieć "u" ale mowisz "i" i wychodiz ci piękne francuskie U :)
myszkaaa154
08 wrz 2011
"dobra, niech się cieszy. Ja nie chce mu się sciągnąć programu to znaczy ze nie ma zapału do języka i dobrą wymowę ma w dupie. ;/"