z czego się uczyć francuskiego?

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem na poziomie początkującym, chociaż już trochę "liznęłam" francuskiego. Niestety, po dość długiej przerwie sporo zapomniałam i teraz potrafię co najwyżej policzyc do stu, przedstawić się i powiedzieć gdzie mieszkam:/ Oprócz tego znam jeszcze ok. 50 słówek. Bardzo chciałabym kontynuować naukę tego języka, ale nie mogę iść na kurs. W związku z tym proszę was o polecenie mi jakiegoś dobrego kursu komputerowego, który pomógłby mi podciągnąć się z podstawowego na poziom średniozaawansowany. Zależy mi na tym, żeby uczył on zarówno gramatyki, jak i słownictwa, oraz żeby znalazły sie w nim również nagrania. Czy Profesor Pierre 5.0 jest wart swojej ceny? A może korzystaliście z czegoś innego? Możecie polecić także dobre podręczniki!
Z góry dziękuję!
czy ktoś mi pomoże w wyborze programu???
Parlez Avec Nous...na dole chyba nawet reklama tego jest...dosyć drogi jest bo w granicach 90zł ale opłaca się. Program "magluje cię" ilością powtórek do tego czasu póki wszystkiego sie nie nauczysz xD ...
Supermemo
Parlez avec nous też zaczynalem od tego
aha dzięki:) a czy ktoś korzystał z tego profesora pierre'a?
jeszcze raz się przypominam:)
Dołaczam sie do pytania. Wracam do tego pieknego języka po 6 latach przerwy. Jestem przerażona - uczyłam się 4 lata i gramatykę szkoły średniej miałam w małym paluszku. Najgorzej było z wymową. Słownictwa też sporo (jak na szkołę średnią) umiałam a teraz tragedia. Ja nic nie pamiętam. Pomóżcie. Jakieś dobre programy, strony internetowe.
hehe ale się dogadujemy, ja piszę w wątku założonym przez ciebie, a ty w tym przeze mnie;)
polecam program Europlus Francuski Mosaique, moge odstąpić kopię, więcej na [gg]
Temat przeniesiony do archwium.