Kto w tym roku na UMK?

Temat przeniesiony do archwium.
Heyah!Orientujecie się ile jest osób na miejsce na filologię romańską na UMK?Jak Wasze wyniki z matury?Już nie mogę doczekać się wyników ostatecznych na studia?Zdaje jeszcze na UAM,ale do Torunia chciałabym bardziej się dostać!!!Ludzie piszcie...pozdrowionka
Nikt???????????????????????????????????????????????????????????????????????
ja!!!!!!!! ja w tym roku jestem na liście i się cieszę... wynki 92,5 przyjmowali od 82 buziaki dla wszystkich:)))
No ja też jestem - 92 pkt:) Ile mamy dni na złożenie oficjalnej deklaracji?
A tak swoją drogą to słyszałam, że Toruń mocno obniżył próg punktów (tak w ogóle - nie tylko na romańskiej)
ja mam tak : ustna pods- 18 ustna rozszerz-16 pisemny podst-96% pisemny rozszerzon 80% ile to razem punktow?:p
do ndjhvkjv dlaczego zdawalas 2 ustne jeden podst i rozsz?:D a co do obliczania to sie mnozy ilosc procent z ustnej 0.5 a pisemne sie mnozy 0.25 i sie to sumuje i wychodzi
Słuchajcie a ile osób przyjęli w tym roku?W zeszłym roku próg był 88,3 pkt.Na UMK jest fajny klimat na romańskiej.Jestem już na 2 roku.Nie mówię,ze jest łatwo,bo żeby wszystko zaliczć w pierwszych terminach to trzeba mieć niebywałe szczęście i dużą wiedzę,ale ogólnie jest fajnie..
Niestety nie wiem - sprawdzałam wyniki w necie, a tem podali tylko moją liczbę punktów i próg.
czesc.. tez sie dostalam na UMK na romanistyke.. macie moze jakies rozeznanie? czy jest ciezko itp.. bardzo bym prosila o jakies informacje..
każda uczelnia złapała się jakiegoś środka, UJ na przykład powołał filologię od zera i chyba połączył 3 filologie w 1
nie jest źle, oczywiście tzreba się trochę przyłożyć od czasu do czasu, ale generalnie jest w porządku.
Tylko ten budynek trochę zbyt mroczny i zbyt zimny. przekonasz sie
dzieki ;) a moglbys sie ze mna skontaktowac mailem albo na gg? mialabym jeszcze kilka pytan.. [email] albo 978782, z gory dziekuje ;)
ja też na UMK! a to że na wydziale jest mroczno... hmm byłam tam w piątek.. nie przeszkadza mi to, nawet mi się to podoba:) jest jakw Hogwarcie:)) to ma swój klimat..
od października zobaczysz, co to za Hogwart :)
klimat się na początku podoba, ale po 2 latach ma się awersję do ciepłyc i jasnych pomieszczeń :D
nie mam nic przeciwko Portierowi... ale dorosla osoba porownuje romanistyke do Hogwartu ... bizzare ;)
ja HP wręcz nie trawię.
Ale porównanie zabawne :)
nie napisałam, że uwielbiam Pottera tylko, że to mi przypomina Hogwart:) ciekawe swoją drogą czy to o tej awresji do światła to prawda... mam tylko nadzieję że nic tam nie straszy i na korytarzach nie słychać ciągnięcia łańcuchów.... :)
o ile nie wejdziesz do biblioteki.....
lancuchy ciagna zazwyczaj "pirwszoroczni", ale uwazaj bo pewna pani K. moze ci je przypiac do konca twoich dni w "Hogwarcie" :D
yyyy kim jest pani K.?
K. ?
Prezydentowa! Marysia albo Jola.
TAk,w bibliotece straszy,uważaj...!Nienawidzę tej głupiej baby...!Nie wiem dlaczego ona jest dla mnie taka wredna,ale może ona ma coś z Hitlera przecież germańską skończyła to może Hitler to jej rodzinka...Zlewam już ją teraz
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa