magisterskie uzupełniające we Francjii

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich Frankofilów!
Mam pytanie, w tym roku kończe studia licencjackie i chciałbym zrobić sobie studia magisterskie we Francji z mojej dziedziny czyli szeroko pojętych nauk europejskich, gdyż studiuję Europeistyke, bądź też z Ekonomii, jeśli to możliwe. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są moje szanse i jak wygląda kwestia z uznawalnością dyplomu licencjackiego we Francji?
Czesc!!!
Musisz isc do dziekanatu na swojej uczelni i dowiedziec sie, czy ma ona podpisana umowe z Francja, pojniewaz rozne szkoly roznie zawieraja umowy i nie jest konieczne, aby uczelnia miala taka umowe i jej dyplom byl honorowany
Pozdrawiam
Witaj.
Czyli nie istnieje jakiś ogólnofrancuski system uznawalności dyplomów polskich uczelni?
A jeśli moja uczelnia ma podpisaną taką umowę to czy będę mógł wówczas podjąć studia na poziomie maitrise? Czy jest egzamin wstępny na tego typu studia, bo z tego co mi wiadomo to na większość licence nie ma. A może znasz kogoś komu udało się przebrnąć przez tego typu procedurę?
Co gdy uczelnia nie ma podpisanej tego typu umowy? Czy wiesz może czy jest możliwe np. wskoczenie na 2/3 rok licence dzięki uprzednio nabytym przeze mnie kwalifikacjom? Pozdrawiam.
obecnie jest przeprowadzama reforma na studiach we FR
wiec po "licence" bedziesz szedl na
Master 1
a potem na Master2

zazwyczaj sklada sie podanie o przyjecie i sie zostaje przyjetym, ale to naprawde zalezy od kierunku
i uczelni
dowiedz sie jak najszybciej na uczelni ktora cie interesuje i na wybranym kierunku, bo to naprawde za ogolne pytanie

egz wstepnych na ogol nie ma