Romanistyka na UMK

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!Prosiłabym o wszystkie informacje możliwe na temat filologii romańskiej na UMK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Z góry dziękuję!!!!!!!!!!!!!Pozdro dla studentów romanistyki na UMK
temat BYŁ
użyj wyszukiwarki
to co,że był ja prosze o nowe opinie i innych ludzi,a nie ciągle tych samych
STUDIUJE A WLASCIWIE STUDIOWALAM NA UMK BO WZIELAM DZIEKANKE ZEBY PODSZLIFOWAC JEZYK;NAPISZ JAKICH WLASCIWIE INFO POTRZEBUJESZ A NA PEWNO CI ODPOWIEM
Chodzi mi przede wszystkim o egzaminy po pierwszym semestrze,jak wyglądają i czy jest bardzo ciężko zdac,np.literaturę,rozumiem,że wyjechałaś do Francji!!!Znam troche ludzi w takim razie od Ciebie z roku!!!Jeżeli zdam ten rok to sięsptkamy w przyszłym!!!!
literatura jest do przejścia, jednak pani profesor może zapytać (egz. ustny, mnóstwo emocji:)o takie drobiazgi jak imię matki Karola Wielkiego itp. , lub kazać wymienić trubadurów i truwerów, czy kronikarza, który opisywał np. IV krucjatę. teraz wydaje mi sie to łatwe do nauczenia, ale na 1 roku sprawa wyglądała poważniej.o ile nie natrafi się na takie perełki lub roman de la rose, to te 3 ma się bez problemu. a może i nawet coś więcej. życze miłej lektury całego lagarda.opłaci się tez znajomość notatek z ćwiczeń, bo dużo dadzą

z egzaminem z fonetyki sprawa wygląda różnie, ale nie chce straszyć - może wypaść dobrze, może wypaść gorzej. generalnie się zdaje, zależy tylko na co. podręcznik trzeba uważnie przeczytać, z pominięciem tych rozdziałów, gdzie są częstotliwości dźwięków raczej nie będzie tego na egzaminie. o przebieg egzaminu pytaj sama p. dr, bo oprócz tego, że część pisana jest pewna, wiele powiedzieć nie mogę.

Takie pytania zadawaj na uniwerku starszym studentom, bo tutaj nie wszystko można powiedzieć.
Oki,marrcin dzięki!!!!Pozdrawiam
moglabym powiedziec duuzo ale jak powiedzial kolega marcin raczej nie na forum oto moj [email]
to co moge dopowiedziec to to ze pierwszy semestr to pikus w porownaniu z drugim.co do literatury to strzez sie grala i kronikarzy .niewazne ze z listy mozesz wybrac dwoch - pani profesor wymaga wszystkich,kolezanka polegla na tym na zerowce,potem na normalnym terminie i skonczylo sie poprawka
mnie odesłała z zapytaniem o Jeana Renart, skąd i kim był, a także z zapytaniem o 3 trubadurów i 3 truwerów.
Kamila masz może gg????Jesli tak to podaj mi numer!!!!Z gory dzięki,pozdrawiam
niestety nie mam gg ale podaje ci moj [email]
I co jak jest,ale tak szczerze bo zdaje mature z francuskiego i tak sie zastanawiam czy składać na romanistyke na UMK,a ja zawsze chciałam na romę na UMK,ale teraz nie wiem czy ja sobie tam poradzę????Monia,która....,pozdrawiam,wpisujcie się:D:D:D
Hej,jestem na pierwszym roku. Moge Ciebie zapewnic,że na bank nie bedziesz się nudzić!!!Jest bardzo dużo nauki!!!Co chwilę jakies koła,etc.,ale z tym się trzeba liczyć idąc na filologię obcą!!!Ale jeżeli faktycznie lubisz francuski, literaturę i ogólnie język i wszystko co z nim związane,a także cywilizacje,to rzczej powinno się Tobie podobać!!!QbA,pozdrawiam
A jaki był próg, by się dostać ?
Bonjour!!!!Próg na studia pięcioletnie jednolite magisterskie wynosił 88,3/100!!!!!Próg był doosyć wysoki!!!!
Temat przeniesiony do archwium.