Ja mam podobne watpliwosci...co robic, jakie wybrac studia??
wiem na 100% ze na pierwszym roku nie mozna studiowac 2 kierunkow jednoczesnie...na dniach otwartych byla o tym mowa(LUBLIN, UMCS)
Mimo wszystko strasznie chcialabym isc na iberystyke...ten hiszpanski i portugalski mnie tam przyciaga jak magnez;DJednak co gorsze...mozna zlozyc tylko na 1 opcje:albo romanistyka albo ioberystyka...
Szanse na iberystyke sa nikle...zwazywszy na to ze w tym roku mozna tam skladac z kazdym jezykiem nie tylko z francuskim
A ja tak cisnelam ten francuski w liceum...zebym mogla skladac na ten kierunek!! A tu prosze...moglam siedziec caly czas w angielskim i tez bym miala szanse...albo w niemieckim, albo w jakimkolwiek jezyku nei przydatnym pozniej na iberystyce...co za sprawiedliwosc...??!!swoja droga to mogli sie wczesniej okreslic a nie na 2miesiace przed matura;/
Fakt, ze po drodze zakochalam sie w tym pieknym jezyku i wcale teraz nie zaluje;] Przed romanistyka mam male obawy czy poradze sobie z tym nawalem materialu...bo moja znajomosc fran jest mniej wiecej na przedzialeA2/B1 (((a Wy jak zaczynaliscie romanistyke to jaki byl mniej wiecej wasz poziom??)))
Hmmm...co robic??
skladac na romanistyke(90%szans ze bedzie sie tam przyjetym)czy isc w ciemno na iberystyke...gdzei jest tylko 25 miejsc i tlum chetnych konkurentow...
***I juz ostatnie pytanko;)***
czy jak bym byla na 2 roku romanistyki...i chcialabym ciagnac ibertstyke...to czy bylabym zwolniona z francuskiego na iberystyce??no i z laciny??ciekawe czy przepisuja oceny...bo jesli tak to uwazam ze bylo by to wspaniale rozwiazanie;D nie orientujecie sie moze...??
Pojsc na romanistyke z lektoratem np z hiszpanskiego ...pozniej zaczac iberystyke(juz z podstawami hiszp)i byc zwolnionym z laciny i fran na iberystyce...
wiem ze to troche pokrecone ale moze ktos obczai o co mi chodzi...;)
POZDROFFKA