NKJO Toruń

Temat przeniesiony do archwium.
hej, po maturze chce studiowac francuski w NKJO w toruniu. jak tam jest??? wiem ze powtarzam temat , ale mysle ze ten kto ma cos do powiedzenia napewno sie powtorzy. pozdro :)
ps. piszcie wszystko co wiecie i co mozecie poradzic nowicjuszom.
witaj,
studiuję w nkjo w toruniu. polecam to każdemu, kto jest sumienny i pracowity i chce się nauczyć języka francuskiego i nie tylko, bo jak sama nazwa wskazuje nauczycielskie kolegium języków obcych ma kształcic przyszłych nauczyciweli języka, tak więc możesz liczyć na metodykę, wiedzę o szkole, psychologię itd. poza tym linguistyka, fonetyka i oczywiście mnóstwo gramatyki. Duzo nativow. ja jestem z nkjo bardzo zadowolona, ogólnie atmosfera jest bardzo miła i przyjazna studentom. co więcej od niedawna mamy w końcu stypendia naukowe, więc warto się starać o dobre oceny.
Wszystko na stronie www.nkjo.torun.pl

pozdrawiam i do zobaczenia w nkjo;)
hej. no ja juz zdecydowalem ze bede startowac tytlko do nkjo. moja psorka jest z nkjo w toruniu i naserii zna sie na rzeczy.
ja terz chce uczyc.... w LO najlepiej. dzia za rady i pozdrawiam. szczescia na egzaminach :)
nie wiecie czy trudno się dostać do NKJO w Toruniu. Słyszałam, ze przyjmuja tylko 15 osób i ze biora pod uwage tylko maturę ustną z francuskiego. Piszcie, co wiecie !! Papapatki :)
latwo jest sie dostac i ciekawie sie studiuje
a czy tam jest tylko tryb dzienny?
jest tylko tryb dzienny:)
Mam pytanie!czy można robić coś innego poza pracą nauczyciela po Kolegium??czy można np zrobić jakiś kurs i być tłumaczem??
Może ktoś ma ochotę porozmawiać ze mną na gadu i udzielić info na temat aktualnego poziomu na francuskim w toruńskim kolegium?:) Chciałabym się dokładnie zorientować w ilości egzaminów,lektur,zajęć itp. :) Byłoby mi bardzo miło:) Z góry dzięki;p gg.5521359
Temat przeniesiony do archwium.