Kto na UMCS do IFR w tym roku?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszytskich!Słuchajcie,kto się z Was dostał na filologię romańską na UMCS na rok akademicki 2006/2007.Ja się dsotałem i jestem bardzo szczęśliwa.Ludzie wpisujcie się...
Witam wszytskich!Słuchajcie,kto się z Was dostał na filologię romańską na UMCS na rok akademicki 2006/2007.Ja się dostałam i jestem bardzo szczęśliwa.Ludzie wpisujcie się...!Koeżanka mi sprawdziła.Ilu ostatecznie było chętnych i ile osób przyjęli...????
ja tez sie dostalam;D
w sumie bylo ponad 2 os na miejsce a przyjeli 53 osoby
jaki wybierasz fakultet, portugalski czy wloski??
i jak masz na imie??ja kasia;)bedziemy sie pozniej szukac;D ale ciesze sie ze juz po rekrutacji...
UMCS??? co to?
No i ja sie dostalam tez :))
Tyle ze ja sie jeszcze zastanawiam nad KUL-em ;P
Mozliwe ze sie zobaczymy :)
Pozdro
ja też się dostałam!!!!!!!!! :))... witam w klubie..ale nie jestem jeszcze zdecydowana.. może Toruń albo Poznań bo na Wawę chyba nie mam co liczyć...narazie jestem super szcześliwa:)))
Polecam torun, jak skonczysz studia w poznaniu wyladujesz w wariatkowie, jak moja siostra
w toruniu tez sa zryci profesorowie ale idzie sobie z nimi poradzic :)
zycze powodzenia
g.
Polecam UMK w Toruniu. Dosyć fajna atmosfera,miasto tez OK do studiowania.Ja w zeszłym roku zdawałem na UMK,UAM i Uni.w Białymstoku(asekuracyjnie).Wybrałem Toruń(chociaż wahałem sie między Poznaniem a Toruniem bardzo) i jestem zadowolony.Też słyszałem,ze na poznańskiej romanistyce można w głowę dostać...!Na UMK jest tez to fajne,ze oprócz języków romańskiech dodatkowo (wybór:włoski,hiszapński i portugalski)mamy też angielski,a w Poznaniu na romanistyce nie ma lektoratu z angola wcale.Pozdrawiam
drogi kubo!
oby jak najdalej od angielskeigo! bede chwailil dzien kiedy dostane swaidectwo ukonczenia licka i nie bede musial ogladac gebusi mojego prof od angola :D
a na rome sie wybieram na umk :P
Ja też ide na UMCS :D Do zobaczenia w paźierniku! :D:D:D
przyznajcie sie do swoich wynikow z matury :P szacuje swoje szanse za rok :P
popzdrawiam
i ja też ;] :) a wiec witajcie drodzy romanisci :) dajcie znac czy idziecie do mieszkania czy do akademika;) moje [gg]
jakby nie patrzec dostalam sie...moj wynik z matury hehe no coz jestem olimpijka dlatego mialam maksymalna liczbe punktow :)
jednak zrezygnowalam na rzecz lingiwstyki stosowanej na umcs wiec moze sie spotkamy :)
pozdrawaim :*
heja ja tez sie na umcs wybieram...ciekawa jestem jak bedzie;D
dlugo sie uczyliscie francuza czy w lo tylko?!
mam nadzieje ze poziom nie bedzie za wysoooki;)albo ze podziela nas na grupy jakos poziomami...
nie wiecie jakie jezyki beda do wyboru?bo doszly do mnie sluchy ze przez to ze jest iberystyka to romanisci maja do wyboru miedzy portugalskim a wloskim a niestety nie moga wziasc hiszpanskiego jako 2 jez...ktos sie orientuje czy to praWDA?! tak chcialam zaczas hiszpanski na studiach...
pozdrufki;) do zobaczenia w pazdzierniku;D
no coz studia nie polegaja na tym aby uczyc sie jezyka na "jakims poziomie" - poznaje sie jezyk od roznych stron jest cale mnostwo zajec: gramatyka opisowa fonetyka morfologia ale tez historia i literatura - wszystko po francusku :)
co od jezykow to nie wiem ale chyba jest tez hiszpanski tak mi sie wydaje...
co do poziomu to slyszalam ze akurat romanistyka na umcs nie ma go najwyzszego :)
pozdrawiam!
Heh mam nadzieje, ze mnie stad nie przegonicie. Ja jestem na KULu tez na romanskiej.
Pozdrawiam
czy ktos z umcs-u z romanskiej wybiera sie na CAMPUS 2[tel]sierpien??!!
Równiez się dostałem UMCS. Musze przyznać z zażenowaniem ,że mój poziom z francuza pozostawia wiele do życzenia. Jestem jednak bardzo szczęśliwy i traktuje to jako wyróżnienie:] Serdecznie pozdrawiam tych, którzy się dostali oraz tych, którzy już są. A bientôt!Tomasz
sluchajcie... w naborze 2007/2008 jest co takiego : studia nauczycielskie j.francuski z jezykiem wloskim. orientujecie sie o co KE PASA??
tomek a wybierasz sie moze na campus umcsu na poczatku wrzesnia do koscieliska?? albo czy ktos z romansckiej sie wybiera wogole??;)
Ktoś może orientuje się jakie lektury sa na pierwszym roku? W wolnej chwili możnaby coś przeczytac ;)
hej!czeka Cie Pieśń o Rolandzie,Tristan i Izolda,no i Graal Chretien de Troyes(to z tych wiekszych w pierwszym semestrze)pozdrawiam pa
Dziękuję :)
ja teeeeeeeeeeeż:)))rnmam nadzieje ze to bedą fajnie przeżyte latka
czy ktos zna moze juz plan zajec na umcs na romanska?? mam nadzieje ze nie bedziemy miec za duzo okienek;) pozdrawiam, do poniedzialku
nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pierdu pierdu
Temat przeniesiony do archwium.