romanistyka AP kraków

Temat przeniesiony do archwium.
kto się dostał na romanistykę na AP? mnie się niestety nie udało (98%) :( ...czekam na wynik 15 września...
rozumiem że 98% miałaś z podstawy, a nie przyjmowali przypadkiem na podstawie wyników z rozszerzonej matury?? i jaki był w takim razie próg procentowy?? wiem że na anglistyke na AP prog to 90 % z rozszerzonej :/ ...
tak, 98% miałam z podstawowego - i tylko to było potrzebne żeby do rekrutacji. Przyjęli tylko 50 osób (w tamtym roku przyjęli 60), które miały 100%... co jest dla mnie zupełnym absurdem, bo z tego co widziałam na liście rankingowej były jeszcze cztery osoby, które miały wynik 99% - dlaczego ich nie przyjęli? Tego nikt nie wie ;)
no właśnie ja jestem jedną z tych 4 osób, które miały po 99% =/. Chciałabym mieć chociaż cień nadziei,że wezmą kogoś z listy rezerwowej...
nie uwazacie ze to jest nie fair? pisali ze przyjma 60 osob..a przyjeli 50 co mialo 100 %! ja mialam 94% wiec raczej zadnych szans na ap..
Ci co maja 99% mają duże szanse żeby się dostać. Znam kilka osób które pójdą na UJ jak tylko się dostaną i na AP zostana wolne miejsca. Więc trzeba poczekac jeszcze na wyniki na Uj. Podobno dzisiaj coś ma być...
więc na AP na romanistykę liczy się tylko wynik z matury podstawowej????? :/ głupio trochę...
Sory, ale dla mnie to jest paranoja, aby na kierunek filologiczny brać pod uwagę wyniki jedynie poziomu podstawowego z matury z języka obcego. Tyle.
paranoja...nie mogli wyciągnąć jakiejś średniej z obu poziomów :/ ?
Dla mnie paranoja jest że w moim przypadku na Uj będzie decydował wynik z matury z polskiego:) Inną paranoją np jest fakt że Uj jako pewnie jedyna uczelnia w Poslce nie respektuje finalistów olimpiady z Franc:)

Świat przepełniony jest paranojami:)

P.S.Na AP nie składałam papierów, więc nie zajmuje wam miejsca:P Co najwyżej nigdzie nie będę studiowac, przed wojskiem uciekać nie muszę:)
Może dlatego, że na inne kierunki przyjęli więcej niż mieli.
Np. na hispzański. Miało być 25 osób, ale przyjęto 39.
Temat przeniesiony do archwium.