Kto na f.romańską na UMK w Toruniu w tym roku??:):

Temat przeniesiony do archwium.
Salutti:D,kto dostał się na filologię romańską na Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu w tym roku?Poznajmy się:)?Jak wrażenia po rekrutacji??Bissssssssssssssski....
jaaa sie dostalam ;) witaj kolezanko ze studiow ;)
no swietnie.. to juz nikogo innego nie ma??? :(((
I kto jeszcze.........................?
chyba wszyscy ida na UAM ;/ bo tu jakos nikt sie nie odzywa ;/
No na UAM przyjęli prawie 100 osób na romańską.Nie chwalę się tez się dostałam,ale ze względów sentymentalnych wybrałam Toruń. To miasto jakoś mnie fascynuje. Z Poznania pochodzę i tam mieszkam od urodzenia,ale potrzebuję mniejszego miasta i jakiegoś wyciszenia!!!!:)Podobno Wawa,Kraków i Toruń to najlepsze miasta do studiowania, więc dlatego też zdecydowałam się na UMK.Chcę poznać cos nowego,a w Poznaniu dla mnie nie ma raczej już nic do odkrycia. Nie mam też tak czasu,zeby tutaj pisac na forum, bo jestem już od miesiąca ponad we Francji.Do zobaczenia w pażdzierniku.
swietnie.. jesli wszyscy tak siedza we francji przed studiami to ja sie chyba pomylilam ;/
tak a propo to witam kolezanke z roku ;)
zobaczysz jeszcze, że fakt "siedzenia w francji" o niczym nie świadczy :)
może napiszą jacyś studenci filologii romańskiej na UMK jaka jest atmosfera i jacy są tam wykładowcy,prawdy i mity o toruńskiej romanistyce...
a i jeszcze proszę odpowiedzieć czy jest ta traduktologia czy nie...
dziękówa z góry
poszukaj na forum - zdania na temat prawd i mitów są dość podzielone.
generalnie - jak sobie pościelesz tak się wyśpisz, atmosfera w porządku (trwa właśnie usuwanie wilgoci z budynku i coś na dachu remontują:), bufet w budynku nieciekawy. z resztą zobaczysz jak zaczniesz rok
ja sie dostałam :) nie wiecie ile jest chłopaków na roku ?
KTO JESZCZE NA UMK ??? PISZCIE !!!
skonczylam romanistyke na UMK w zeszlym roku.
poszlam do torunia na studia ze wzgledu na sentyment do miasta.
zajecia odbywaja sie w pieknym collegium maius, jednak atmosfera fatalna.
biblitekarka-masakra, uniemozliwia studentom normalne funcjonowanie.
prowadzacy jak panstwo Sadkowscy , czy pan Stefanski-żenada, ludzie bez polotu,bez poczucia humoru, sztywni i malo poważni!
nie chce nikogo zniechecac, tylko uprzedzam, ze nie jest rozowo :)
pozdrawiam
czesc! a ja poszkuje absolwentów romanistyki w Gdańsku... ja dopiero zaczynam i chciałabym pogadać o podrecznikach itp. ;) zostawiam maila : [email] ...
pozdrawiam :)
jesli liczysz na ogromy facetow na UMK to sie zdziwisz :) my na III roku mamy tylko jedneko rodzynka ;) powodzenia
Temat przeniesiony do archwium.

»

Ici on parle français