Uniwersytet zielonogórski

Temat przeniesiony do archwium.
A co myślicie o studiowaniu na uniwersytecie Zielonogórskim?? Czemu o nim jest tak cicho?? pozdrawiam
Uniwersytet zielonogórski jest kiepski .. nie polecam ..
ja własnie ten uniwerek skończyłam, nie jest to jagiellonka,ale bez przesady, nie jset tak źle. wsyzstko zależy od kierunku jaki chcesz studiować. ale jeśli masz możliwośc studiowania we wrocławiu albo poznaniu, to nie wybieraj UZ :)
a czy po romanistyce na UZ jest możliwośc zrobienia gdzieś magisterki?????
z tego co widziałam na tym uniwerku są jeszcze wolne miejsca na romanistyke..... własnie mysle zeby złożyć tam papiery....
Jeżeli będziesz posiadaczem licencjata filologii francuskiej, to bez problemu możesz "dorobić" studia magisterskie uzupełniające na dowolnym uniwersytecie, który takowe prowadzi.
A a propos Uniwersytetu Zielonogórskiego... Jetsem szczerze zdumiony, że mają tam romanistykę...
z tego co wiem, iniwersytet ten jest najmłodszy z całej Polski..wiec moze dlatego jest o nim tak cicho...
Witam,co prawda studiuje na UZ ale co innego niz francuski ale uniwerek jest naprawde spoko.
Najmłodszym uniwerkiem w Polsce jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy.
racja
a z ciekawości - co KW wspólnego z bydgoszczą? nadał jej prawa miejskie?
Cześć. Zamierzam poskładac w tym roku papiery na filologię romańską na UZ. Ktoś z was tam studiuje albo ma wiadomomości na ten temat?

Przede wszystkim chciałabym wiedzieć jakie mniej więcej trzeba mieć wyniki, żeby się dostać? Wszelkie obserwacje nt. studiów na uniwersytecie zielonogórskim również mile widziane :)

Pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa