kto tu kłamie?;)UAM indeks i plan zajęć

Temat przeniesiony do archwium.
Witam po campusie i pozdrawiam Delciaka,który teraz nie ma kompa;)Udały sie nam te Międzyzdroje,straaasznie się cieszę, ze pojechałam:D
No ale treaz mam juz "gorąco" i czytając o tragicznej atmosferze na romańskiej zastanawiam się kto tu kłamie,bądź tragizuje,bo od paru osób "na żywo" słyszałam, że wcale nie jets źle-wymagają jak wszędzie,a jeden "dziwny"doktor moze zdarzyć się wszędzie.Nie bójcie się,najważniejsze, ze chcecie studiowac na tym kierunku,wtedy nic wam niestraszne;)
Ze spraw bardziej merytorycznych- czy ktoś wie dlaczego nigdzie nie jest napisane kiedy będziemy płacić za legitymację?Przy odbiorze indeksu w Auli?Na spotkaniu na Niepodległości?Czy moze w ogóle nie płacimy(;)),bo np. na AE juz mają podane ile i kiedy do zapłaty. A plan zajęć?Podadzą przed samym rokiem akademickim jak wnioskuję, bo na str instytutu go nie widzę?
pozdrowienia dla wszystkich :)
za legitke i indeks sie nie placi, przynajmniej za moich czasow tak bylo. daja je na spotkaniu w C3 w novum. poza tym plan bedzie na pewno wywieszony a moze niedlugo pojawi sie w necie (jak pan jarek sie postara;)
w sumie tak sobie pomyslalam, ze chyba sie wsciekne jak kaza placic za indeks i legitke, bo na 4 roku niby mamy miec nowe, a ze zaczynam jeszcze teraz hiszpanska, to juz wogole majatek by wyszedl... ;)
hoho;)To dobre czasy,dobre -nie powiem.Mam nadzieję, ze nasze też takie będą,bo na AE już podali kwotę i powiedzieli kiedy odebrać,a u nas nic,czyli moze rzeczywiscie się nie płaci?Na AE mają też już podział na grupy i plan w necie.Szkoda, że my jeszcze nic nie wiemy,ten Pan Jarek chyba ma urlopik jeszcze?:P moze masz jakieś wtyki u niego, to zagadaj,powiedz, ze pierwszaki już by chciały wiedzieć co je czeka w tygodniu i ustalic sobie ze wspólokatorem kto kiedy gotuje:D buźka za info;*
zaczynasz hiszpańską?ja sie niestety nie dostałam...I co, słyszałaś coś o atmosferze?Też tak straszą jak francuską,czy o niebo lepiej i mam płakac jeszcze mocniej, ze mnie to ominie?A powiedz jak z tym językiem romańskim,który mozna sobie wybrać od drugiego roku?Bo ja wlaśnie na to liczę, że sobie wezmę hiszpana,ale skoro Ty zaczynasz oddzielne studia to znaczy,z e chyba nie jest satysfakcjonujący ten drugi język na francuskiej?Traktowany po macoszemu?
Przydałyby się ten plan, rzeczywiście;) A jak myślicie to spotkanie o 11.30 będzie długo trwało?
Dobra, w "..." z tym planem w sumie,choć by się przydał, ale najbardziej jestem ciekawa,czy ktoś coś płacił za tę legitymację(indeks?!)bo moze byli tacy co wiedzieli, a tylko my nic nie wiemy i nie dostaniemy? :P
juz odpowiadam.
wiec, na romanskiej lektorat jest slaby, mimo ze mieimy najpierw z hiszanem a potem z kubanczykiem, obaj bardzo fajni, to jednak wiele sie nie nauczylam przez dwa lata...
lektorat jest od drugiego roku, wiec jeszcze macie czas, z hiszpana jest jedna grupa, a z wloskiego jest wiecej.
pan jarek to nasz instytutowy technicien, wypozycza nam plyty FDM i ustawia telewizorki i inne rzutniki. a czy ciagle jest na urlopie tego nie wiem. tylko ze nie liczylabym na waszym miejscu na plan w necie, pewnie sie dopiero 01.10 dowiemy. jedyne co wam moge na 100% powiedziec to to ze wf jest w poniedzialki rano, tzn od rana do 14 chyba. zawsze pierwszy rok tak ma wiec mysle ze to sie nie zmieni. zapisy na wf bedziecie mieli wlasnie chyba w ta niedziele w auli, po rozpoczeciu. ja na szczesciue mam juz wf za soba.
z tego co wiem to na hiszpanskiej jest lepiej (dlatego tam poszlam;), nie ma przede wszytskim punktow na przedmiotach pnjf (dowiecie sie juz niedlugo co to za straszne punkty). poza tym slyszalam ze wykladowcy milsi niz u nas na romanskiej.
wiec do zobaczenia niedlugo
i jesli chodzi o to spotkanie w niedziele, 01.10 to bedzie trwali raczej krotko, moze z godzinke. tak zebyscie zdazyli jeszcze spisac plan no i dotrzec na 13 do auli.
Wrzucili plan na stronę!! Ale bajer!!
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co znaczy F/S?
FS - francais de specialite
czyta sie tam teksty i odpowiada na pytania do nich. przynajmniej na 1 roku. macie to z jean marie - bardzo fajny facet.
poza tym wasz plan jest lekko tragiczny z tego co widze. piatek zawalony do wieczora...
plan jest boski..tylko zebym byla w 3. lub w 4. grupie :D:D
Aniu dzięki - co ja bym bez ciebie zrobiła:D
A ja chciałabym być w czwartej, bo zależy mi na średnio-na-jeża wolnym poniedziałku (czyli tylko w-f), resztę mogę mieć zawaloną. Emoenia będziemy studiowac razem? Odezwij się do mnie na gg, jakbyś znalazła trochę czasu... Mój numer 6765663.
grupy, przynjamniej na 1 roku, ustalane sa odgornie, w niektorych przypadkach mozna zienic grupe, zaleza one w duzej mierze od wynikow egzaminu (w tym przypadku matury).
w pozniejszych latach wszytskie grupy zrobia sie takie same i wymieszaja.
za legitke podobno sie płaci 21 zl :) pozdro
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia