kolegia - stracą uprawnienia?

Temat przeniesiony do archwium.
Otóż. Dowiedziałem się, że od 2008 roku wszystkie Kolegia Języków Obcych stracić mają uprawnienia licencjacje, mimo to studenci są przyjmowani na pierwszy rok. (m.in. ja). Po 3 latach nauki nie będziemy mieli ponoć nic (oprócz znajomości języka). Czy ma ktoś jakieś potwierdzone informacje co do tej rewelacji?
nie strasz!!!!najlepiej isc sie zapytav do sekretariatu , albo bo biura spraw studenckich!!!!ja bymto z miejsca zrobila ale wzielam przerwe w studiach i nie mam takiego dostepu do spraw administracyjnych..jakbys cos wiedziela na ten temat to pisz oczywiscie niech wszyscy wiedza, ale szczerzez mowiac to mi sie wydaje dziewne gdyby tak po prostu po 3 latach studiowania mieli Ci powiedziec ze nie dostaniesz dyplomu licencjata!!!!!to by bylo bezprawie, bo ja Cie przyjmuja do szloly to mowia ci jaki dyplom dostaniesz, wiec nie moga sobie tak po prostu zmieniac..
Ja podobnie (konkretnie UwB) o kurka... a może po prostu "dorobią" magistra - żeby się nie męczyć podwójnie... (z pisaniem prac)? (wspominali w TV coś o zwalnianiu "niedouczonych" nauczycieli... :P) spoko ;)
Ale piszcie, jakby co...
Wydaje mi sie ze nawet jesli kolegia straca uprawnienia od 2008 roku to od tego roku przestana przyjmowac kandydatow przecierz nie moga przyjac ludzi i za 2 lata im powiedziec suprise licencjata nie ma, tak smao bylo z maturami wprowadzajac obowiazkowa matematyke nie wprowadzili jej rocznika ktore byly na rok przed matura.rnBeda jeszce 2 pokolenia zanim rzekomo ma upasc kolegium :)rnPS pardon ze bez polskich znakow :P
To co w końcu z tym licencjatem? Będzie , czy nie?
z uczelaniami są takie akcje, np. dyplom pielęgniarek z którejś uczelni publicznej okazał się niewiele wart natychmiast po skończeniu studiów. po prsotu nie chciało im się dostosować progeamu w odpowiednim czasie. polecam ostrożność
Temat przeniesiony do archwium.